Лютви Местан призова турците и мюсюлманите да подкрепят на изборите „Демократична България”

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан публикува на страницата си във фейсбук призив: „Призовавам Ви – свободни, отговорни и достойни като истински демократи да подкрепим с номер 11 Коалиция „Демократична България“.”
Местан изтъква, че за съжаление, системните български партии с престъпното си бездействие и съучастие още в началото на прехода допуснаха етнически смесените райони да се превърнат в ДПС-анклави, във феодална собственост на тази партия и нейния едноличен собственик.
Монополът на ДПС върху турците и мюсюлманите в България е фундаментален порок и основен проблем на българската демокрация, защото осигурява несъразмерна политическа власт на ДПС, която тя преобразува в корупционни схеми чрез контрола върху ключови системи на държавната власт – общини, изпълнителна власт, регулаторни органи, служби и прокуратура, пише политикът. Той настоява да се сложи край на ДПС монопола и да се изгради реална алтернатива за политическа интеграция на турците и мюсюлманите в България.
Според Местан БСП, ГЕРБ, а и други техни патерици не са в състояние да се изправят срещу ДПС в името на реалната свобода и реалната политическа интеграция на турците и мюсюлманите в България? За това дава подкрепата си на „Демократична България”.

Фактор.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини