14 загинали и 346 пострадали при 258 катастрофи в Хасковско през 2020 г.

14 души са загинали и 346 пострадали при 258 тежки катастрофи в Хасковска област през миналата година. За първите два месеца от 2021 г. в областта са станали 33 тежки ПТП с 49 пострадали и 1 загинал. За същия период през 2020 г. в областта са отчетени 39 тежки ПТП с 60 пострадали и 1 загинал.

Данните за пътните произшествия изнесе началникът на сектор „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов по време на днешното регулярно онлайн заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от Областна администрация. То беше водено от зам.-областния управител на Хасково Митко Петров.

Дейностите на Областно пътно управление – Хасково отчете Соня Атанасова - началник отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“. Тя заяви, че за последното тримесечие са стартирали ремонтни дейности по пътя Хасково – Симеоновград. Атанасова допълни, че са приключили ремонтните дейности на високи насипи на АМ „Марица“ от км 99+500 до км 101+700 в лявото платно. Продължава работата по пътя Стара Загора – Димитровград, както и по пътя от пътно кръстовище с пътя Върбово – Тънково до село Долни Главанак. Превантивен ремонт е извършен на АМ „Марица“ от км 94+690 до км 107+050. Изградено е улично осветление на пътен възел „Свиленград“ при км 97+430.

Представители на общините докладваха извършените дейности, заложени в Областната план-програма по безопасност на движението по пътищата. Отчетени бяха ремонтите на пътища, подмяната на пътните знаци, обновяването на маркировката и обследването на пътните участъци с цел отстраняване на несъответствията по уличната, общинската и републиканската пътна мрежа.

На заседанието бе разгледано и постъпилото искане от община Свиленград за проектирането и изграждането на кръгово кръстовище в кв. „Капитан Петко войвода“ в Свиленград при пресичането на републикански пътища. Представителят от община Свиленград запозна присъстващите с необходимостта от изграждане на кръговото кръстовище. Той заяви, че това е участъкът с най-много ПТП в Свиленград за последните десет години. Директорът на ОД МВР ст. комисар Ангел Цанков заяви, че изграждането на кръгово кръстовище там би подобрило безопасността на движението, би намалило аварийността и възможностите за пътно-транспортни произшествия. Комисията гласува единодушно и подкрепи осъществяването на проекта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Dz
      Dzakardo
      2 -1
      22:37, 4 мар 2021
      А ****** неразположение дали имате, за да ви насоча към широкоспектърен специалист?
      Ще се радвам да ви бъда полезен!
  • 2
    Ан
    Анонимен
    5 -4
    18:33, 4 мар 2021
    Катастрофите-почти еднакъв брой, пострадалите-пак горе-долу същите, загиналият човек 1,като миналата година за същия период. Това ли са резултатите от денонощната ви полицейщина, гръмки акции и висене в храстите да люпите семки и да фотографствате?!Във всяка друга цивилизована държава този отчет щеше да върви с оставките на всички началници до един. Продължавайте с тъпотиите си и чакайте нещо да се промени. НЕКАДЪРНИЦИ!!!
  • 3
    Ако разделим броя на катастрофите на броя на преминалите през Хасковска Област МПС-та (магистралата е в Хасковска Област)
    ........................... ..............
    ще трябва да съкратя половината Заптиета
    .............
    П.С . Чорбаджията (полковника на еничарите) да каже колко са умрелите без тези на магистралата
Последни новини