30-годишен мъж ударил жена с бебе на улицата без повод, задържаха го

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди срещу 30-годишен мъж.

На 4 март 2021 г., в гр. Пловдив, пред магазин за хранителни стоки мъж на 30 г. минал покрай млада жена с бебешка количка и без никакъв повод й нанесъл удар с шамар в областта на главата.

Действията му били заснети от охранителна камера и впоследствие разпространени в социалните мрежи.

Проведени са били издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР - Пловдив, под надзора на Районна прокуратура – Пловдив, вследствие на което извършителят е установен няколко часа по-късно.

Мъжът водел полускитнически начин на живот, самонастанявал се на различни изоставени места и бил задържан в гараж, находящ се на бул. „Христо Ботев“ в гр. Пловдив.

Той е криминално проявен и е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.

По делото са събрани данни, че това не е единична проява на задържания мъж. Установяват се и други жени, които същият е удрял по хулигански подбуди.

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив са проведени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства и др.

И в този момент продължава активното разследване по случая, като действията на разследващите органи са съгласувани с наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Предстои повдигане на обвинение по отношение на мъжа за извършеното деяние по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини