Заведенията в Хасково без нарушения на здравните мерки след отварянето

36 проверки в обектите за хранене и търговия с храни са направени от служителите на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково през последната седмица. Инспекциите обхващат и времето от 26-ти февруари, преди действието на заповедта на здравния министър, с която мерките, наложени у нас, свързани с кронавируса, бяха разпуснати на първи март.

Инспекторите на ОДБХ Хасково са проверили 6 предприятия за производство на месни продукти, 6 предприятия за производство на сладкарски и тестени изделия, 10 магазина за търговия с храни и 14 заведения за обществено хранене.

При проверките, преди отварянето на заведенията, са съставени 11 предписания за констатирани несъответствия с изискванията по мерките за безопасност. По тях са предприети действия за изпълнението им, информираха от контролната Дирекция.

12 са проверки след отварянето на кафенетата и ресторантите от началото на тази седмица. Не са констатирани нарушения.

Според изискванията в последната заповед на здравния министър, заведенията работят на 50 % от капацитета си. На една маса могат да седнат заедно максимум 6 души, персоналът работи с маски, дезинфектанти трябва да са осигурени на входовете на обектите, следи се и за цялостната дезинфекция.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Сл
    След още 4 години Гроб
    19 -5
    19:36, 5 мар 2021
    ще има по 1 пълна маса на заведение
    ................
    а Димитровград ще остане единствената община в която ДуПиСа няма да е на власт:))
  • 2
    Не
    Неорентиран
    28 -13
    20:02, 5 мар 2021
    А да питам на заведение със антигенен или с ПСР тест се ходи защото скоро не съм ходил.Трябва ли маската да ми е с дупка за сламка или се сваля.Лоби бара само от ваксинирани ли се ползва или могат и други да ходят там.За осми март ще има ли специални сектори за не ваксинирани и ваксинирани или ще са по отделно .Ще могат ли двата вида да се целуват или само ще се поздравяват с обърнат надолу палец
    • Единствено Майка ти ако е жива или някой Роднина да поплаче за теб
      .............................
      Стига се взима за Много голям - света е пълен с хора и едно ЕГН да умре , идва друго ЕГН
      ............
      Най - важното е да се разплодиш - това гарантира безсмъртие на националността - е взимайте пример от гаджалите и румънците .....
    • Не
      Неорентиран
      12 -11
      20:18, 5 мар 2021
      Нали и аз така викам че съм прост прост съм .Пък умните красивите и недосралите най ги обичам.Те не се и плодят щот харесват себе подобни меки са им китките и резбите обратни .Така че от тях нужда голяма няма.За разплод винаги съм готов ако имаш някоя нодоправена булка поради крив мек и малък инструмент мога да помогна.Пък ако ще пътувам както казваш може и някое олигофренче за гледане да ти завещая така дишай пърди наволя и се кефи на живота утре може и тухла да ти падне на главата и въобще няма да разбереш какво си пропуснал
  • 3
    Бъ
    българска ракия
    14 -7
    21:07, 5 мар 2021
    Елате и вижте как си пийваме в една българска хубава кръчмичка в центъра на Хасково. Тука е толкова задимено и спиртосано от алкохолни пари, че не се виждат съседните маси. При тази обстановка не корона а прилеп или бацил не може да прехвръкне. На сервитьорката се виждат гащичките когато се навежда и приличат на маската и на врата. Ако не е задимено ще е център на вниманието, защото музиката е скучна и певицата е прегракнала от дългите папироси които пуши постоянно . Наздраве и резеито покрай короната разреши пушенето !
  • 4
    Им
    Име
    10 -5
    02:08, 6 мар 2021
    Аа да питам за 1 приятел...в длучеай че си обкински съвитник и от управлявака партия и имаш ресторант примерно може и да не спазваш мерки или какво?...щото тук в Хаскво така сеполучава,ама не е Враца
    ...
    • Ц.
      Ц. Л
      8 -7
      02:27, 6 мар 2021
      На няколко ракии ли написа тази простотия или принципно си неграмотен? Много сте курназ тука, но никой не идва на живо да критикува.....Защо ли?
  • 5
    Ц.
    Ц.Л.Т
    4 -1
    08:09, 6 мар 2021
    Казват си истината и ги е страх да не получат анонимнописмо
  • 6
    И
    И
    6 -2
    09:27, 6 мар 2021
    Проверки има, или обаждане по GSM ма или се отива на място и се пие и яде, без пари, така се проверяват изискванията, големи смешници сте да вярвате че проверяващите ще проверяват проста така.
Последни новини