62-ма заразени само за три дни в Смолянско, трима мъже починаха

За периода 5-7.03.21 г. с Ковид-19 в областта са регистрирани 62 нови случая. Лицата са на възраст от 23 до 79 г., от общините: Смолян – 26; Златоград – 20; Девин – 5; Неделино – 4; Мадан – 3; Рудозем – 2; Чепеларе и Доспат –  по 1. Позитивни са двама учители и двама от персонала на две детски заведения в община Смолян, изследвани като контактни лица. Положителен е и учител от община Златоград, който не е на работа от 10 дни.
Двадесет и един са хоспитализирани – девет в областната болница, шестима в МБАЛ-Златоград, трима в МБАЛ-Девин, двама в МБАЛ-Мадан, един в болница извън областта. Четиридесет и един се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар и изолирани за 14 дни. Епидемиологичното проучване продължава.
През дните от 5 до 7.03.21г. са излекувани 10 лица и дехоспитализирани 10 пациенти.
Двама мъже на 84г. и 64г. от общините Смолян и Девин са починали в областната болница. Мъж на 79г. от община Мадан е починал в МБАЛ-Мадан. Всички са с придружаващи заболявания. Изказваме съболезнования на близките.
За последните три дни в областта са направени 305 ваксинации с първа доза. Общият брой извършени ваксинации до момента е 4217.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини