Трима учители са заразени, карантинираха 126 деца! 79-годишна жена почина

За последното денонощие новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта са тридесет и седем, на възраст от 11 до 84 г., от общините: Смолян – 14; Златоград – 13; Мадан – 4; Девин – 3; Рудозем – 2; Баните – 1. Позитивни са трима учители от общините Смолян, Рудозем и Златоград и ученик от община Златоград. 126 деца и 4 души персонал ще бъдат карантинирани като контактни лица. Положителни са мед. сестра от хоспис в град Мадан и санитар от Центъра за психично здраве в град Смолян. Продължава епидемиологичното проучване и предприемането на противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на заболяването.

Шестима са хоспитализирани – трима в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Мадан, Златоград и Девин. Тридесет и един са на домашно лечение и изолация.

Жена на 79 г. от община Златоград, с придружаващо сърдечно заболяване, е починала в областната болница. Изказваме съболезнования на близките.

На 08.03.21 г. в областта са извършени 55 ваксинации – 25 с първа и 30 с втора доза. При 498 лица ваксинационният процес е завършен.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини