Учениците от 5-ти до 12-ти клас в Хасковска област от днес учат вкъщи

Заради ситуацията с повишаващата се заболеваемост от Ковид 19 в региона на Хасково, от днес до 26-ти март учениците от 5-ти до 12-ти клас в областта минават в онлайн среда на обучение.

Във виртуалните класни стаи влизат 14 144 ученици от региона. Мярката беше в наложена от областния оперативен щаб, заради по-големия брой през последните седмици на болни учители и ученици.

Малките ученици -от първи до четвърти клас остават в присъствена форма на обучение.

Детските градини остават отворени.

В училищата за всички възрастови групи от днес се прекратява провеждането и на извънкласните дейности. Организираните от училищата спортни прояви, клубове по интереси, състезания, както и екскурзиите, са в този частичен локдаун.

Забрана има и за това непълнолетните да посещават заведения от всякакъв тип, молове и търговски центрове без придружител или настойник.

Идеята на тази мярка е не да изкараме децата от училище и да ги вкараме в заведенията, коментира при обявяването на по-рестриктивните мерки заместник-областният управител на Хасково Митко Петров, който в момента е председателстващ Областния оперативен щаб за борба с Ковид.

От днес в Хасковска област влизат в сила  и още допълнителни мерки за овладяване на здравната криза, с цялата заповед на директора на РЗИ-Хасково може да се запознаете тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

  • 1
    И
    И
    26 -6
    08:57, 12 мар 2021
    Досега едвам научават нещо, а сега хептен.
    • Уррааа ще има повече “умни “ хора като мен !
    • Сс
      СССР
      19 -9
      10:01, 12 мар 2021
      Да изметем нищожествата от гроб !
    • До
      До И
      18 -2
      12:30, 12 мар 2021
      Не научават, щото са прости като родителите си. Който иска да учи и в затвор да го вкараш, пак ще намери начин да учи. Нямат мотивация децата, защото няма кой да ги мотивира.Свидетели сме на едно поколение, което расте неграмотно, невъзпитано и безперспективно. Мъка!!!
  • 2
    Да
    да
    16 -3
    09:13, 12 мар 2021
    Сега като Майкрософт намалят трафика към Teams-а и нови компютри ще се наложи да им купувате .Защото с по старите бараки въобще няма да може да се влиза в него.Всичко е бизнес бе говеда не разбрахте ли
  • 3
    Ка
    Калия
    12 -2
    09:15, 12 мар 2021
    Къде в Хасково има мол ако не броим цума кауфланд и китайския магазин?
    • Да
      да
      23 0
      09:23, 12 мар 2021
      Е то кауфланд не е мол той е магнит за олигофрени.Голям кеф да идеш да си купиш залежала стока от миналия век на промоцена. Плодовете и зеленчуците се пудрят със всякакви химикали да изглеждат готино.На втория ден оставени без обработка се превръщат в топка плесен.А иначе тъпаците се бутат там щот в тия вериги номер 19 няма.Той ходи по малките магазини театрите парка киното и други по културни места.Общество на прости полуграмотни назобани със химикали хора.Сега с още половин готина онлайн обучение и малките тамогачита ще се превърнат в примати половината и без това не могат да си напишат трите имена без грешка
  • 4
    Да
    Да се знае
    18 -6
    09:18, 12 мар 2021
    В ход е гербераската операция „Симбиоза“, която е разработена от опитни милиционерски кадри на ченгеджийската школа „Симеоново“. Включва следните направления:
    – максимално използване на пандемията от коронавируса за всяване тотален страх у населението и поставянето на оцеляването му в зависимост от изпълнителната власт и реализиране на крайната цел, а именно – БЕЗПРЕКОСЛОВНА ПОДЧИНЕНОСТ на електората и свеждане до минимум на избирателната активност;
    – широко рекламиране на процеса, касещ допълнителните 50 лева за нещастните пенсионери. Кодовото наименование на тази дейност е „Подаяние“ и цели единствено и само ПОДКУПВАНЕ на бедните слоеве;
    – заплащане големи суми на кандидат-депутати и активисти от опозиционните и извънпарламентарни партии и организации с цел събиране на информация за дейността, тактиката и лични данни за последните;
    – в сила остават добилите успешен опит мероприятия: подкупни медии, полицейски натиск върху електората и неподредствен контрол на вота в малките населени места.
    Операцията ще протече в два етапа. От 1 март започна първия етап, който се характеризира с масирана атака върху психиката на хората, чрез прогресивно нарастване на данните за заболели и починали от коронавирус. В допълнение на това се прокламират и нови измислени щамове – английски, нигерийски и т.н.
    Това е!
    • ИО
      и още да се знае
      8 -7
      10:22, 12 мар 2021
      Най преди бяха виновни капиталистите след това комунистите след тях демократите след това царя след царя доган и след доган гербаджите и след гербаджиите кой ще ни е виновен?
    • Ка
      Как кой?
      4 -3
      10:26, 12 мар 2021
      Тъпаците, които много питат!
  • 5
    Ва
    Васко
    12 -4
    09:24, 12 мар 2021
    Едно време, като ми течаха сополите, ми течаха сополите. Сега като ми текат сополите, било британски щам.
    Ех тази цивилизация!
    Ето, сега например, слушам от телевизора есеиста Ангелов. Известен още като проф. Геле. Обиден Геле съобщава, че се бил борил за правдата. И за моя живот, разбираш ли. Аман! Още един чувствителен боец за личното ми здраве и просперитет.
    • Ни
      Николов
      13 -2
      09:28, 12 мар 2021
      Е е е е …Ново време ,нови реалности ,какво искате вий ?!
      На сополите им се вика вече носов секрет,а на циганите роми.
      Начи не сополив *******,а ром с носов секрет !
      Демек – засекретен ******* с ринит.
      Носните кърпи за многократна употреба ги закачат вече само по сватбите…
      Хм,глупости…те и сватбите са забранени,бе…
      И аз забелязвам,че има някаква разлика …
      Преди като пръднех в автобуса ме катапултираха в движение…
      Сега си пърдя на воля и всички ми казват ,,наздраве“ .
      Оня ден обаче, един се изсекна културно в рейса и го изфърлиха като мръсна котка на асфалта…
      Има,има разлика…някаква…
    • Да
      да
      11 -3
      09:32, 12 мар 2021
      Е тоя рептилния с ботокса може да не го слушаш и гледаш.Включиха го в листите ще става дупедав изпълнява с програмата
  • 6
    Ние от Механото отдавна вече и не учим.всички минахме в по горен клас .А някои даже се дипломирахме и вече сме студенти в Габрово.
    • Да
      да
      17 -1
      09:39, 12 мар 2021
      Ха честито той за доктор се обучаваш онлайн така че скоро няма да могат пишка от пичка да различават пък иначе ще лекуват хора особено някой ако се назоба и пропусне някоя лекция
    • Би
      Билял
      3 -2
      14:38, 12 мар 2021
      Диана Андреева най тъпата учителка .Селска урва
  • 7
    То, ако не искаш да учиш не механото ами и Оксфорд не може да те принуди. Който иска да учи ще го направи и в интернет среда и ще успее. За пример в Австралия още от средата на миналия век са провеждани уроци по радиото за отдалечените ферми и после са провеждани годишни изпити, но не виждам това нещо да е попречило на австралийците в развитието им ,като държава.
  • 8
    Ле
    Леш
    11 -3
    11:21, 12 мар 2021
    Кога смятате да ни пускате да учим нормално. От една година онлайн обучение вече съм с очила и главоболие. Ужасно е натоварващо да седиш по 6 7 часа на ден пред компютър и в часове и за домашни. Да не говорим, че не се срещаме със съучениците си, все пак в междучасията това е някакво разтоварване, ние сме екип в класа а в момента сме едно нищо пред компютъра. Висим под напрежение по 6 часа пред компютъра и какво накрая и нищо и не научаваме. Дори физическото го караме да гледаме и правим някакви тъпи презентации. Това е физическо тф, трябва да се стяга тялото, а не да се натоварват очите.
    Изобщо интересува ли ви как се чувстваме ние и колко може да издържим още така. От 4 месеца ходихме 6 дни на училище и ни спряхте. Тая корона няма да се махне, колко още смятате да караме така, трябва да ходим реално на училище все пак. Ама то какво ли ви пука за нас, важното е да покажете, че правите нещо, а реално нищо не правите.
    • Ко
      Коко
      11 -3
      11:35, 12 мар 2021
      Пич,насила ли те карат да стоиш по 6-7 часа пред компютъра.Стани, раздвижиха се,изпуши една цигара,пусни си музика Човек сам трябва да се грижи за здравето си.Да не мислиш,че на учителите им дреме дали ги слушаш и не.Те си взимат кинтите,а пък тебе нека те болят очите и главата от зомбиране.
    • Ле
      Леш
      8 -1
      11:53, 12 мар 2021
      Риъл насила ме карат, все пак почти на 16 още си завися от нашите, а те държат да ходя на училище. Ако не знаеш, хванат ли те, че ни си пред компа щото проверяват си ти пишат отсъствие и след малко следва обаждане от родителското тяло, защо не си в час. Ако зависеше от мен, с повечето от това дето учим хич нямаше да се занимавам, защото не ми и трябва, а това което ще ми трябва като завърша, не става да се учи ефикасно пред компютър, трябва си реално да си ти го покажат. Цигари не пуша, с тоя смрадлив леш не се занимавам, точно щото си ценя здравето. Ама да иначе правя здравословни разходки до кенефа и кухнята през междучасията и там си говорим със стената, защото в кухнята друг няма, та няма и с кой да си кажеш нещо. Не е като в училище, поне малко смях да става в междучасията.
      Та толкова за онлайната. Пародия отвсякъде. Като цяло за нашето здраве никой не мисли, освен родителите ама то от тях не зависи дали ще висим по 7 часа на ден пред компа.
    • Да
      Да
      5 -1
      12:32, 12 мар 2021
      Пич бе заеби го това учене и без това нищо няма да научиш. Логваш се колкото да не пишат отсъствие и си се моташ ако си и с телефон още по лесно и на Кенана можеш да идеш .Никой няма да те накара да включиш камери тоя TEAMS e такава шитня че като се включат две камери и почва да бъгва.А и трафика се ограничава.Така че споко не е нужно да висиш цял ден пред компа.Друг е въпроса ако някой фортнайт или ГТА не тракате в мрежа.Тогава не само главата ами и задника ще те заболи от застояване.
  • 9
    Мн
    мнение
    10 -1
    11:36, 12 мар 2021
    Трябва да се направи ревизия на учебните програми. В момента още от 1 клас всички започва да ги подготвят за академици и то за всички области. Учат се много излишни неща, които освен че няма да потрябват, ами и тотално се забравят. Особено формулите по химия, тригонометрия, физика.
  • 10
    Си
    Сиса
    4 -1
    12:23, 12 мар 2021
    Хасково нет. Имате една нагла, дебела и грозна журналиста. Според мен без грам домашно възпитание или просто е психично болна. Толкова ли е ценна да я държите и тя да крещи като мечка навсякъде?
  • 11
    Уч
    Учителка от А.....
    4 0
    12:38, 12 мар 2021
    Толкова ги и учим тези деца...
  • 12
    Ив
    Иван Стоянов
    9 -1
    13:00, 12 мар 2021
    В Лидъл Хасково на щанда една цена,на касата- друга,по - висока цена.Правят се на луди касиерките,не се извиняват,не признават,че ни лъжат.Не били сменили цените от София,не били сменили цените от Ватикана.Ако не гледаш добре,лъжат и плащаш като поп.Касиерките са нагли и невъзпитани.Лъжат КЛИЕНТИТЕ и после си делят печалбата на гърба на наш гръб.Внимавайте и гледайте касовия си бон накрая,защото Ни ЛЪЖАТ.
  • 13
    Ан
    Ангел Ангелов
    4 0
    19:14, 12 мар 2021
    Истина е.в Лидъл Хасково лъжат най- нагло.аз вече не ходя там.
Последни новини