Изпълкомът на БФС отхвърли искането за Извънреден конгрес през април, Първа и Втора лига остават в същия формат и през новия сезон

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз отхвърли искането на инициативния комитет, издигнал Христо Порточанов за президент на БФС, за провеждане на Извъдреден конгрес на 30 април от 11 часа на Националния стадион "Васил Левски".

След запознаване с детайлите бяха проверени всички подписали се клубове и бе установено, че само 121 клуба са редовни. Това представлява 22 процента от всички клубове в БФС, които са общо 551. За свикване на конгрес са нужни подписите на 1/3 от клубовете, които са членове на организацията.

При това положение Конгресът остава за 25 юни в Зала 1 на Националния дворец на културата, ако пандемичната обстановка остане в сила. Ако пандемичните правила отпаднат, Конгресът ще бъде в Зала 3 на НДК.

Крайният срок за внасяне на кандидатури за президент на БФС е 15 дни преди Конгреса, в слуачая - 10 юни.

Втора точка, която разгледа Изпълкома на днешното си заседание, е актуализиране на бюджета за 2021 година. Това включва добяване на средства за внедряване на системата ВАР, за да се облекчат клубовете.

По последния въпрос, дискутиран на днешното заседания, изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов заяви, че няма как да бъдат променени структурите на първенствата за следващия сезон. Така Първа лига ще бъде с 14 отбора и през сезон 2021/22, а Втора лига - с 18 отбора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запалянко
    1 0
    08:36, 17 мар 2021
    Не допускайте такива като Порточанов във футбола ни-той мисли само за власт и пари.Това означава пълен боклук.
Последни новини