Ринго Стар събра куп звезди да пеят в хор за новата му песен

Ако Ринго Стар ви звънне и попита ще пеете ли за него, бихте ли отказали? Обичаният музикант от "Бийтълс" прозвънил познатите си в търсене на помощ за новата му песен "Here's to the Nights'', написана от Даян Уорън и набрал хор от висока класа, съобщи Асошиейтед прес.

Пол Маккартни, Шерил Кроу, Дейв Грол, Лени Кравиц, Джо Уолш, Бен Харпър, Финиъс, Крис Стейпълтън, Йола, Джени Люис, Корин Бейли Рей, Ерик Бъртън, Стив Лъкадър пеят за Ринго Стар: "Наздраве за нощите, които няма да помним, с приятелите, които няма да забравим" - идеалното отношение на звездите към 80-годишния барабанист, който "има спомени, по-дълги от пътя, който се простира пред нас", както изпя навремето Пол Маккартни.

"Всички бяха много мили към мен", каза неотдавна Стар пред Асошиейтед прес. Всъщност двама души са отклонили поканата му да пеят с него, но Ринго отказва да каже кои са, вероятно наистина са били много заети.

Албумът с пет песни на Стар излезе на пазара в петък. Проектът му е дал възможност да се занимава с нещо по време на карантината заради Ковид-19 в дома му в Лос Анджелис. Той казва, че през по-голямата част от времето създавал музика, рисувал и тренирал.

"Миналата година излязох от къщи не повече от седем пъти", каза музикантът. "Аз съм първа мишена за този Ковид. Вече съм ваксиниран. Чувствам се отлично, в настроение съм, а няма къде да се ходи!".

Една от възможностите беше церемонията за наградите "Грами" в неделя, където той връчи наградата за запис на годината на Били Айлиш, която всъщност е родена 31 години, след като "Бийтълс" се разпадат.

Стар трябваше да отмени концертите си миналата година със своята група All-Starr Band, а неотдавна отложил плановете да тръгнат отново на турнета през май и юни. Прекалено рано е за това.

"Бях наистина тъжен в началото, защото не можех да пътувам. Обичам да свиря. Обичам публиката- Те ме обичат. Бих отишъл навсякъде, за да ме обичат", казва Стар и се киска. Това е едно от нещата, по които си приличат с другия жив бивш "Бийтълс" Маккартни. И двамата са много активни на музикалната сцена и с вегетарианските си диети и двамата са в такава форма за възрастта, че всеки би им завидял.

За Стар двигател през последните три десетилетия е групата "All-Starr Band", в която се въртят ветерани музиканти.

"Всеки път, когато приключи някое от турнетата на групата, се прибирам у дома и казвам на Барбара - "Край, това беше, стига толкова", а тя ми казва - "разбира се, скъпи". След няколко седмици започвам да говоря, че трябва отново да потегля. Че трябва да се обадя на хората. Такъв съм си", казва Стар.

Той промотира и книгата "Ringo Rocks: 30 Years of the All-Starrs''. Историята на болнавото момче, израснало в беден квартал на Ливърпул, на единствено дете, присъединяло се към група, в която среща трима братя в живота, си я бива.

"Беше супер невероятна връзка на мир и любов", казва Стар. "Беше така хубаво. Джон и Джордж ми липсват, но животът е такъв. С Пол все още сме големи приятели и се подкрепяме", казва той.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини