Нов документален филм за принцеса Даяна с Кристен Стюарт

Животът на принцеса Даяна многократно се е превръщал във вдъхновение за направата както на документални, така и на игрални филми. Наскоро интересът към покойната принцеса на Уелс се възроди заради интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри, което беше свързано с това на Даяна в предаването Панорама само година преди смъртта ѝ през 1997 година.

През ноември 2020 година пък излезе четвъртият сезон на сериала „Короната“, който се фокусира именно върху Даяна и връзката ѝ с принц Чарлз. В главната роля влезе Ема Кори, която успя да спечели и награда „Златен глобус“ през февруари. Актрисата чудесно пресъздаде вътрешните борби на Даяна и трудностите, през които тя преминава, включително булимията, депресията и самотата.

Това накара много хора да се поинтересуват от истинската история на Даяна и документалните филми за живота ѝ привлякоха хиляди зрители към онлайн платформите като Netflix, HBO и други.

Съвсем скоро на голям екран ще излезе и още един биографичен проект за Даяна, носещ името Spencer. Той се очаква да бъде пуснат през есента, като постепенно излизат различни подробности около него.

Ето какво знаем досега за Spencer

Кой ще играе във филма?

Главната роля ще бъде изиграна от Кристен Стюарт, като вече бяха пуснати снимки на актрисата като принцеса Даяна. Приликата беше огромна, като трябва да аплодираме гримьорите и дизайнерите на снимачната площадка. Първият кадър на Стюарт като покойната принцеса я показа в емблематичен тоалет за Даяна – черна шапка с мрежа, черна блуза и червено сако. Отчаяният поглед беше едно към едно с този на принцесата, като много от феновете сметнаха, че това всъщност е истинска снимка от миналото.

„Spencer е емоционално впускане в живота на Даяна и показва едни от най-повратните моменти в нейния живот“, казва Стюарт в официално съобщение. Тя допълва, че зрителите ще видят как принцесата се опитва да се върне към себе си и в същото време да запази доброто име Спенсър, което е много важно за нея.

Другите актьори, които ще вземат участие, са Тимъти Спол, който ще играе принц Филип; Шон Харис като принц Чарлз и Сали Хокинс, която засега не се знае коя точно роля ще заеме. Режисьорът на Spencer е Пабло Ларайн, който се е доказал като майстор на биографичните филми. Негово дело са „Джаки“ за бившата първа дама Джаки Кенеди, както и „Неруда“ за чилийския сенатор Пабло Неруда. Сценарист е Стивън Найт, който пише още „Заключен“ и „Фатално затишие“, както и е един от създателите на „Peaky Blinders“.

За какво ще става въпрос?

Историята в Spencer се развива в три дни и по-конкретно уикенда на 1991 година, прекаран в кралското имение в Сандрингам. Точно тогава Даяна решава, че трябва да се разведе с Чарлз. „Това е някак поетично, вътрешно представяне на може би най-тежкия тридневен период преди тя да направи нещо толкова категорично, като напускане на кралското семейство“, казва Стюарт пред Entertainment Tonight.

Стюарт добавя, че е започнала да чете абсолютно всичко за живота на принцеса Даяна, за да разбере през какво всъщност е преминавала покойната лейди Ди. За да опресним набързо спомените ви, в началото на 90-те години на миналия век Даяна и Чарлз вече са преживявали десетилетие, изпълнено с брачни конфликти, въпреки че са посрещнали двама сина.

Филмът Spencer вероятно ще разказва за края на 1991 година, тъй като тогава настъпва повратната точка в брака на принца и принцесата на Уелс и общността разбира за всичките проблеми. Преди това двамата са се държали сякаш нищо не е станало и са се усмихвали на публиката, поддържайки версията за щастлив живот. През 1992 година обаче всичко това беше разрушено, когато наяве излязоха записи, с които беше потвърдено, че и Даяна, и Чарлз са имали извънбрачни връзки.

През 1996 година кралицата най-накрая позволи бракът да бъде приключен.

Най-вероятно Spencer ще се появи във втората половина на 2021 година, но засега няма точно определена премиерна дата. Засега се знае, че екипът ще снима в две държави – Германия и Великобритания.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини