Тръмп се завръща в социалните мрежи със своя собствена платформа

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се завръща в социалните мрежи, но този път със своя собствена мрежа. Това обяви говорител на Тръмп пред Fox News.

Джейсън Милър, дългогодишен съветник и говорител на предизборния щаб на Тръмп за изборите през миналата година, уточни, че Тръмп ще се "завърне в социалните мрежи след около два или три месеца".

Той добави, че завръщането на Тръмп ще бъде с "негова собствена платформа", която ще привлече "десетки милиони" нови потребители и "напълно ще предефинира играта".

"Това е нещо, което мисля, че ще бъде най-горещият билет в социалните мрежи", изтъкна Милър и допълни: "Това ще предефинира напълно играта и всички ще чакат и гледат какво ще прави президентът Тръмп, но това ще бъде негова собствена платформа."

Милър отбеляза още, че бившият президент е получил предложения от много компании и провеждал разговори с екипи за новата платформа.

"Тази нова платформа ще бъде голяма", разкри Милър и настоя: "Всички го искат и той ще доведе милиони и милиони - десетки милиони - на тази платформа."

Съобщението беше направено, след като Тръмп беше окончателно отстранен от "Туитър" и други социални платформи като "Фейсбук" след подбудителството му към безредиците в Капитолия в САЩ на 6 януари, когато стотици привърженици на Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса на САЩ (Капитолия), при което загинаха петима души.

След забраната на Тръмп в "Туитър", Джаред Къшнър, зет и бивш съветник на бившия президент, се намеси, когато други помощници се опитаха да накарат Тръмп да използва маргинални социални платформи като Parler и Gab.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини