Лудите идеи на Бил Гейтс за климатичните промени

Докато конспиративните теории за Бил Гейтс, коронавирусът и ваксините все още продължават да се разпространяват, милиардерът насочва своето и нашето внимание към един друг не по-малко важен за човечеството проблем - климатичните промени.

Преди дни той отговаря на въпроси, зададени му в Reddit, и акцентът бе върху това какво самият той прави, за да намали негативното влияние върху климата, както и върху промените, които ще трябва да се предприемат в бъдеще, за да се намали въглеродният отпечатък, най-вече с помощта на новите технологии.

Гейтс е на мнение, че бъдещите поколения трябва да бъдат широко скроени и отворени за идеи, които изглеждат "луди". Сред тях той нарежда иновации като синтетичното месо и нови, по-екологични материали за строене на къщи, както и технологията за ядрен синтез, с която да се произвежда неограничено количество чиста електроенергия.

Този метод за производство на ток се очаква да стане факт до няколко години, а първата компания в областта Commonwealth Fusion Systems се радва на подкрепата на Гейтс и се очаква да стане част от електрическата мрежа в началото на следващото десетилетие.

Милиардерът застава и зад компаниите, които създават месо в епруветка, защото тяхната цел е да намалят въглеродния отпечатък от животновъдството, който никак не е за подценяване.

А що се отнася до неговия личен принос, основателят на Microsoft заяви, че кара електромобили, има соларни панели на покрива на къщата си, купува екологично самолетно гориво и понякога яде синтетично месо.

През февруари той издаде новата си книга, в която също говори за климатичните промени и предупреждава, че те могат да доведат до много по-голяма световна криза от тази с коронавируса. А за да се избегне този черен сценарий, са необходими общи усилия като на световна война, само че срещу парниковите газове, предава CNBC.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини