Трима починали с коронавирус и четирима новозаразени в Хасковско

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 4 нови случая на коронавирусна инфекция, трима починали и са поставени 81 дози ваксина, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението на заразените лица по общини е: Хасково –1; Димитровград – 1; Ивайловград – 1; Маджарово – 1.

Починали са:

мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 22 март;

мъж на 64 години от община Димитровград, диагностициран на 26 март;

жена на 81 години от община Харманли, диагностицирана на 18 март;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 7681. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 282. В МБАЛ-Хасково са настанени – 111. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 13. В МБАЛ-Харманли са настанени - 24. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 66. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 15. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 53. На домашно лечение са 1660 души, починали са 449 и напълно излекувани - 5290 души.

Четири от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ст
    старата песен на нов глас
    7 -20
    08:42, 29 мар 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Мл
      Младок
      25 -6
      09:02, 29 мар 2021
      Нали се сещаш,че с хипертония,диабеъ или хобб можеш да живееш с години?
      Или е важно да си проветрявате миризливите усти рано сутрин с глупостите ви?
    • Дъ
      Дъртак
      3 -3
      11:46, 29 мар 2021
      Абе Младок тебе трябва в червената книга да те пишат като рядко тъп екземпляр.Затвориха ти заведенията които обикаляше отвън като чергар само за да злобееш.Сега пак сутринта ти е горчиво кафето крив ти е живота хората ти пречат. Не разбра ли говедата както се изразяваш ти не могат да живеят по твоите правила за да не ти накривят шапката.Който не му харесва хваща гората природа птички чист въздух.Май трябва интернета да ти спрат за да живееш пълноценен живот.
    • Мл
      Младок до Дъртия
      5 -3
      12:28, 29 мар 2021
      От толкова глупости,които каза,как успя да ги събереш в един коментар?Мисля че ще обърнеш палачинката,ако някой твой близък е в болница или недай си Боже изгуби живота си.Това че правителството се провали с ваксинацията и отговорността си към хората е друг въпрос.Явно си засегнат и в момента не си доволен от компесанцията - обвинявай шефовете си,че те осигиряват на 2 часа,а работиш като вол за бакшиш 12 часа.Не мен.
    • Дъ
      Дъртак
      2 -3
      12:44, 29 мар 2021
      До дебилния Младок.Първо работя за себе си никога съм нямал шеф и няма да имам.Никога не съм разчитал на някой да ме храни като тебе мекере на държавна издръжка.Второ цялата рода мина през така наречената шитня кой за 2-3 дни кой за повече всички са живи и здрави даже някои го и повториха .Грип няма значи е шитнята. Така че твоите опорки си завирай дълбоко в задника.Аре лека клавиатурно недорозумение
  • 2
    Ко
    Кодош
    13 -9
    09:26, 29 мар 2021
    Хубавото че не сме като съседите , Румъния вечерен час от 20 часа и излизане от къщи с декларация. Трябва повече самоконтрол и дистанция и болните ще вземат да намаляват. А предстоящите избори са пир по време на чума и трошене на много пари от нашия джоб и ще тежат на съвеста на Радев.
  • 3
    Ян
    Яни
    12 -8
    09:31, 29 мар 2021
    Не се притеснявайте! Все пак разпространението на другите вируси изобщо не е спряло. Това, че се говори само за един не значи, че другите са излезнали в отпуска или са се изпокрили от шубе! Тия перверзници от щаба, РЗИ и тем подобните докараха хората дотам, че да се притесняват, ако хванат хрема или кашлица. Важното е да сме спокойни и да си живеем живота възможно най-пълноценно!
    • Ба
      Барбаяни
      16 -6
      09:47, 29 мар 2021
      Какво значи пълноценно? Киснене в кръчми и кафенета? Тази седмица ще ги отворят и това ще тежи на нощ , защото ще има още починали да не говорим след изборите казва анархия ще настъпи.
    • На
      На баба ти....яни
      11 -3
      11:02, 29 мар 2021
      Научно доказано е, че ковид е изместил изцяло грипа и другите респираторни вируси. В щатите и европа има само един или два случая на доказан грип- всичко е ковид. През 1920 испанския грип също измества всички други вируси. При пандемия като тази, ако ти тече носа, кашляш и имаш температура бъди сигурен, че е ковид. Не се заблуждавайте, че е лека настинка или сте измръзнали някъде, лекувате се навреме да не влезете в статистиката.
    • На
      На дядо ти мъдурите
      6 -7
      11:51, 29 мар 2021
      Научно доказано е че няма друг вид вируси защото в тях няма кяр. Има и други като вируса на простотията .Къде ти 1000 и кусур лева клинична пътека къде ти фервекс аспирин .Аз тая зима три пъти кашлях кихах и ми тече носа за по три четири дни .Три пъти ли бях номер 19
  • 4
    Сю
    Сюмбюлова
    7 -2
    11:45, 29 мар 2021
    Проблема е че джипитата лекуват в къщи с аспирин и обезболяващи докато положението ти се влоши до безнадеждно и тогава чак отиваш в бърза помощ и ако имаш късмет ще живееш.
    • 11
      112112
      4 0
      18:51, 29 мар 2021
      Ами то и в болниците с това ще те лекуват, докато положението ти се оправи или влоши и тогава по-сериозно лечение - повечето се оправят и без болница. И все пак личните лекуват над 90% от болните. Не е нужно всеки болен да е хоспитализиран от първата секунда - няма хиляди болнични легла, важното е да се изолира и да не сее вируса. За съжаление половината заразени не искат да се тестват за да не ги карантинират.
Последни новини