Изключителен интерес към гастролите на Веско Ешкенази в България

Изключителен е интересът към гастролите на световноизвестния цигулар Веско Ешкенази в България с Плевенската филхармония. Това съобщи за БТА директорът на музикалния институт Любомир Дяковски.

Местата за първия концерт, който ще се състои на 1 април в залата на Родопския драматичен театър, са почти изчерпани, уточни той. Поради противоепидемичните мерки се допуска запълване до 30 на сто от капацитета на салона. По думите на Дяковски именитият български цигулар пристига в Смолян на 31 март.

Виртуозът ще представи на три сцени обичаната от публиката програма "Годишните времена" на Вивалди и Пиацола. След Смолян, концертът в Асеновград е на 2 април, а гостуването в Панагюрище - на 3 април.

В тази програма Веско Ешкенази е блестящ като солист и диригент. След впечатляващите събития в Плевен и София, той събра овациите на публиката в големите летни театри по Черноморието миналата година.

По повод премиерата, пред БТА Веско Ешкенази разкри, че за него музиката на Антонио Вивалди и Астор Пиацола изразява безкрайната и вечна красота и му е любима. Двете произведения за годишните времена, писани в различни епохи и стилове, ме въодушевяват и ме правят щастлив, каза той. По думите му музикантите от Плевенската филхармония работят с него с особен ентусиазъм, а срещите му със слушателите са очаквани и незабравими.

Места за концертите се ангажират онлайн чрез мрежата на Ивентим или на място.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини