Университетски курс по щастие е полезен за психиката на студентите

Британски учени установиха, че студентите, записали се в курса по "наука за щастието", са са по-здрави психически, съобщи BBC.

Тримесечният курс в Бристолския университет с лекции и семинари разглежда какво прави хората по-щастливи според научни изследвания. Студентите от трите групи, които се записали за него, сред края му се чувствали много по-добре в сравнение с такива, които не го проследили.

Проф. Брус Худ, който води курса, каза, че това доказва как ако човек учи за щастието, това може да подобри психичното му здраве.

Курсът е първият по рода си във Великобритания. Той е завършен от 1000 студенти. Те са учели факти за мозъка, практики за постигане на по-пълноценен живот, известното за влиянието на самотата върху имунната система, как оптимизмът може да удължи живота или как щедростта задейства център на удовлетворението в мозъка.

В курса са включени също изследвания в областта на психологията и невробиологията. Той не завършва с курсова работа и изпит, но студентите получават бонус точки за допълнителна ежеседмична дейност.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини