27 °C

С държавно финансиране ще се осигури работа за шест месеца на 90 лица в областта

Изображение 1 от 2

  „Реализираните през годините регионални програми за заетост са оказали важно и съществено значение за намаляване на безработицата в област Смолян, а също така и за стимулиране развитието на различни дейности в общините и на местата, където се наемат лица по програмите. Затова изказвам своята лична благодарност към областния управител Недялко Славов за положените усилия да се справим с един от основните проблеми за икономическото развитие на региона, а именно безработицата.“, каза заместник-областният управител Андриян Петров на днешното заседание на Областната комисия по заетост, което се проведе онлайн.
  Основната тема на заседанието беше съгласуване и одобрение на единно предложение за Регионална програма за заетост на област Смолян през 2021 година. То беше открито и ръководено от заместник-областният управител Андриян Петров, който направи резюме на всички дейности, извършени до момента по настоящата процедура, както и на постъпилите проектни предложения, въз основа на които е изготвен проекта на настоящата Регионална програма за заетост. Тя обхваща 39 населени места от всички общини на територията на област Смолян и предвижда трудова заетост за 90 безработни лица на пълен работен ден в продължителност от 6 месеца /от 01 юни 2021 година до 30 ноември 2021 година вкл./. Наетите ще бъдат от най-уязвимите групи: безработни над 50-годишна възраст; продължително безработни лица; безработни лица с ниска или не търсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни лица с ниско образование /включително от ромски произход/; хора с увреждания; безработни младежки до 29 г. с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.    
  Съгласно определената за област Смолян квота, и на база оценените проектни предложения, размерът на исканите финансови средства по програмата за 90 безработни лица, при пълен работен ден, за 6 /шест/ месечна заетост /01.06.2021 г. до  30.11.2021 г. вкл./, е на обща стойност 437 210,00 лева. Освен финансовият ресурс, отпуснат по програмата, за материални разходи за обезпечаване на разкритите работни места, са предвидени допълнителни средства от страна на Областна администрация Смолян в размер на 1000,00 лв. и от общинските администрации – в размер общо на 6 750,00 лв.
  Членовете на Областната комисия по заетост приеха единодушно така представената План-програма за заетост на област Смолян за изпълнение през 2021 година. Фани Николова, директор на Регионалната служба по заетост-Пловдив, коментира, че Регионалната програма за заетост на област Смолян за 2021 година отговаря на методиката и е съобразена със специфичните особености на безработица в региона и общините.

   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини