20 °C

Всички срещу ГЕРБ: Ива Митева получи гласовете на пет групи

Изображение 1 от 2

  Депутатите избраха Ива Митева за председател на Народното събрание.

  Изненадващо от ГЕРБ направиха предложение гласуването за новия председател да е явно, със ставане от място и със заявяване на позиция "Да", "Не" или "Въздържал се". Предложението бе отправено от депутата Александър Ненков, но то бе посрещнато с негодувание от останалите формации. От ГЕРБ смятат, че "гласуването накуп" не може да разкрие "какво е мнозинството" в това НС. "За" това предложение гласуваха единствено депутатите от ГЕРБ, стана ясно след като от групата поискаха изчитане на гласовете по парламентарни групи.

  Десислава Атанасова предложи Цвета Караянчева, като посочи нейния опит във всички власти и парламентарната практика. ГЕРБ изтъкват и огромната ѝ роля в обръщането "партийното статукво" в Кърджали.

  От Има такъв народ предложиха Ива Митева Йорданова-Рупчева. Тошко Йорданов не пропусна да докачи ГЕРБ, намеквайки колко по-добра е нейната биография.

  Последваха призиви за приличие и въздържание, да не се разменят обиди от Вежди Рашидов, Десислава Атанасова.

  Първо бе гласувано за Ива Митева, в съответствие с практиката то да е по азбучен ред на кандидатите. Резултатът от гласуването: против няма, въздържали се - 74 в залата от ГЕРБ. От гласувалите дистанционно трима са "за", един - въздържал се.

  Гласуването за кандидатурата на Цвета Караянчева: "за" - 74 в залата и 1 дистанционно, против - 160 в залата и 2 дистанционно. 

  Шестима заместник-председатели ще има този парламент - по един от всяка група. Така Цвета Караянчева ще бъде заместник-председател от ГЕРБ, Виктория Димитрова Василева - от Има такъв народ, Кристиан Вигенин от БСП, Мукадес Налбант - от ДПС, Атанас Атанасов - от Демократична България, Татяна Дончева - от Изправи се! Мутри вън.

  Шестте парламентарни групи в новото Народно събрание избраха днес ръководствата си като последна точка в първото пленарно заседание. Председател на групата на ГЕРБ е Десислава Атанасова. Заместник-председатели стават Александър Ненков, Румен Христов и Тома Биков, а Евгения Алексиева ще е секретар.

  Парламентарната група на "Има такъв народ" ще се води от Тошко Йорданов Хаджитодоров. Групата има трима зам.-председатели: Виктория Василева (главен секретар на партията), Ивайло Вълчев и Филип Станев (едни от знаковите сценаристи в "Шоуто на Слави"). Секретар ще е Иво Атанасов.

  Групата на "БСП за България" ще води Корнелия Нинова. Заместник-председатели са Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретари ще са Ирена Анастасова и Филип Попов.

  Председател на парламентарната група на ДПС е Мустафа Карадайъ. Негови заместници ще са Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата ще е Адлен Шевкед.

  Председател на парламентарната група на "Демократична България" става Христо Иванов. Групата ще има трима заместник-председатели: Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

  Парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" ще се председателства от Мая Манолова. Тя ще има един заместник-председател - Николай Хаджигенов. Групата ще има двама секретари - Драгомир Ошавков и Станчо Ставрев. След края на заседанието бе свикан председателски съвет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ха
   Хасково сънджак
   25 -9
   12:55, 15 апр 2021
   Минко крадеца на ток щом избраха за секретар в народното събрание смятайте на къде върви работата на парламентарната ни държава!
  • 2
   Па
   Паржу
   3 -10
   13:06, 15 апр 2021
   От ваксината е Виж коментара
  • 3
   Пе
   Петко бармана
   13 -8
   15:17, 15 апр 2021
   Тази Ива се държи още първи ден като мениджър на биологични единици! Сигурно бай Шиле от 7/8 ще да и е преподавал уроците.
  • 4
   Уч
   Учудена
   19 -13
   15:24, 15 апр 2021
   Не знам ,какъв гьонсурат трябва да си ,за да излезеш и пак да се кандидатираш за председател на парламента.След прякора който и поставиха-П.К.П.,след обидите от медии, от граждани ,вместо да се скрие в миша дупка, тя пак се пъчи-зам председател на Н.С. Наистина е много, ама много П.К.П.
  • 5
   По
   Почна се
   13 -12
   16:37, 15 апр 2021
   Още първия ден им показаха на гербаджиите, че вече не са никакъв фактор и всички са против тях. След подадената оставка на правителството трябва незабавна ревизия на дейността им и бързи смени на директорите на държавните структури по места.
  • 6
   Ба
   бай Шиле
   10 -6
   16:55, 15 апр 2021
   Ивето си я харесахме и лично съ м я обучил горе на саята. Много добре се отнася с овчиците се едно са депутати. Коча много и се наточи нали е ръководител и вожд на "има такова стадо."
   В русия съм.
  • 7
   Го
   Голям смях
   12 -10
   17:12, 15 апр 2021
   Мика, зайки и други балалайки😀😀😀
  • 8
   "Наблюдател"
   16 -1
   18:54, 15 апр 2021
   Ще гледаме цирк известно време! Субсидията нека да е 1 лев, а на тези партийки извън парламента - 0 лева! Според мен трябва да гласуват само онези български граждани, които живеят тук.
   • На
    Наблюдателю,
    2 -1
    09:47, 16 апр 2021
    Обоснови се защо трябва да гласуват само онези българските граждани ,които живеят в България. Може би защото , онези които са принудени да напуснат страната от немотия , сега се явяват най-големия чуждестранен инвеститор на българската икономика, като изпращат пари на роднините си . Аз мисля ,че имат право да изберат кой ще управлява държавата на техните "инвестиции" .

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
  08 май 2021
  Последни новини