Отмениха празника на златоградското чеверме, общинската болница няма да издържи на натиска

Заради Ковид-19 отмениха празника на златоградското чеверме, съобщиха от общинската администррация. Атрактивният празник събира хиляди от цялата страна и чужбина. Тази година обаче на  разширено заседание на Консултативния съвет по туризъм Златоград се стигнало до извода, че на мероприятието, в рамките на Централен площад, се събират хиляди хора, което ще направи невъзможно спазването на изискванията за противоепидемични мерки – осигуряване на необходимата дистанция между хората, както и  носенето на предпазни маски.

Всички присъстващи на съвета изразили  единодушно мнение, че здравната обстановка в страната и в Община Златоград продължава да бъде усложнена. И за да се предотврати масовото разпространение на COVID-19 и да запазим здравето не само на жителите на общината, но и на нашите гости, ПРАЗНИКЪТ СЕ ОТМЕНЯ!

От общината  са се допитали и до ръководството на МБАЛ-Златоград откъдето им обяснили, че  в момента всички осигурени легла за лечението на болни от коронавирус са заети, няма желаещи лекари, които да се присъединят, за да подпомогнат  лекуващите. Провеждането на това масово мероприетие ще изправи здравното ни заведение пред сериозно предизвикателство, защото неминуемо ще доведе до увеличаване броя на заболелите, допълнили от лечебното заведение.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини