Назми Мюмюн: Мнозина искат главата на Корнелия Нинова в труден за БСП момент

                                                    До участниците в заседанието на 17.04.2021 г. 

П И С М О

От

Назми Мюмюн, бивш член на НС на БСП

             Уважаеми другари и другарки, скъпи мои братя и сестри социалисти!

            Притеснен съм ! Притеснен съм за нашата кауза! Притеснен съм за нашата партия!  

            Чета , гледам и слушам как наши „другари“ точат зъби за да внесат хаос в партията, възползвайки се от тежкия изборен неуспех. Доста станаха изведнъж мераклиите да вземат главата на Корнелия Нинова, нищо че доскоро се криеха удобно под нейната  сянка.

             Точат зъби за властта и безвремието, без да се замислят, че ще обезглавят партията точно в този критичен момент.

            Имам чувството, че много наши „другари“ не могат да преодолеят личната неприязън и фиксацията един към друг. Че егоизмът и злобата излизат на преден план. И за да удовлетворят личните си интереси и страсти, са готови да потъпчат интересите на партията. Защото тяхната война вече  не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП. Партията, която  ги създаде и издигна. И на чиято маса щедро пируваха, окичени с власт и облаги, без да осъзнаят, че за да има хляб на тази маса, някой трябва да изоре нивата и да засее житото. А после да го ожъне, смели, омеси и изпече хляба.

            Скъпи братя и сестри социалисти. Аз цял живот съм бил от хората, които орат нивата. За да има хляб. Сега съм притеснен, че мераклиите за масата станаха твърде много и ще я счупят.

Не знам дали осъзнавате опасността България да остане без левица, както това се случи в други страни от Централна Европа ?

              Да, ние понесохме поражение. БСП беше приравнена с партиите на прехода, донесъл толкова много социална несправедливост за обикновения български гражданин.

Да, този изборен резултат е плод на редица грешки, включително и в начина на организиране и на водене на предизборната кампания в условията на пандемия, недооценяване необходимостта от разбиването на градената с години и обезпечена с милиони империя на Борисов.

Получихме това, което заслужихме. Но този изборен резултат не дава право на нито един  от нас да иска обезглавяването на БСП. Лишаването й от ръководство  точно сега, когато трябва да се направи точен анализ , да се извлекат поуки и да се продължи смело напред. Чакат ни нови избори и в тях трябва да направим всичко, за да се превърне БСП във водещ политически фактор в страната. Без братоубийствени войни, без интриги, без удари под кръста.

Аз не съм експерт, своя политически опит съм трупал от работата си между хората. Така, както работих и на тези избори. И от разговорите си с обикновените българи и турци, християни и мюсюлмани, разбрах, че немалка част от тях не гласуваха за БСП точно заради братоубийствените войни, които се водят вътре в партията. Защото огромна част от формалните и неформални лидери работеха не за избирателя, а за собствените си интереси в безперспективна борба за лидерство в БСП. Как да гласува човек за партия, разкъсвана от ежби?

            Чест прави на членовете на ИБ, че си подадоха оставките! Правилно е и е в интерес на БСП председателят на партията да запази своето място, още повече, че то е извоювано в истински мажоритарни избори. Важно е председателят да има време и поне глътка спокойствие, за да отчете грешките  и начертае нова стратегия както за БСП, така и за България. Защото идват тежки дни, в който дивият екранен популизъм, настанил се днес в Народното събрание, може да застраши устоите на нашата родина.

            Разберете, днес трябва да защитим България! И ако сами си отрежем главата, то  значи да се превърнем в предатели. Дълбоко вярвам, че тласкането на партията за търсене на имена за председател и конгрес ще внесе допълнително напрежение. Нямаме нужда от това! Имаме нужда от консолидация, да застанем до Корнелия, да я подкрепим!

            Братя и сестри социалисти. Притеснен съм. Заради моята партия и моята държава. Но ние, родопчаните, сме корави хора.  Затова ще ви кажа, че в мрака на поражението засия звездата на надеждата. На тези избори стотици млади хора припознаха  лявата идея. За първи път от десетилетия БСП е модна. За първи път от земята поникнаха жизнени млади кълнове.

Бъдещето на лявата идея в България дойде. И смело разчупва тъмнината на вчерашното поражение.

Уважаеми другари и другарки ! Мои братя и сестри социалисти! Спрете братоубийствените войни ! Преглътнете егоизма и личните амбиции !  Дайте шанс на нашия председател да ни поведе от мъката на загубата към радостта на успеха. Ако трябва, спорете. Карайте се! Разкъсайте я от критики! Но така ,както майка се кара на своето дете. Водена от любов, готова да прости и да застане д о своята рожба.

Огледайте се. Бъдещето чука на вратата ни !

           Назми Мюмюн, редови български социалист от Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини