23 °C

Борисов предлага ново правителство, ако то бъде прието, Димитровград ще има 2-ри депутат

  Премиерът в оставка Бойко Борисов представи новото правителство на ГЕРБ - СДС в лайф във фейсбук от болницата, в която се лекува, след като вчера претърпя операция на коляното. По време на живото излъчване в социалната мрежа, премиерът в оставка представи аргументите си за избора на министрите, които предлага.

  Депутатът от хасковски многомандатен район Делян Добрев е изборът на Борисов за министър на енергетиката, което означава че ако правителството бъде избрано в този си състав от Народното събрание, Добрев ще оваканти депутатската банка и на негово място ще се настани следващият от от хасковския многомандатен район от листата на ГЕРБ - СДС Стефан Димитров. Това ще осигури втори депутат от Димитровград в Народното събрание, след Катя Панева от коалиция „Демократична България“.

  Добрев е бил заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, по-късно заема и министерския пост, докато през 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове, след разразил се скандал, придобил популярност с името „Кумгейт“, за който бе обвинен от депутата Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Обвиненията не са доказани.

  За мястото на министър-председател Бойко Борисов, както вече стана известно, предложи Даниел Митов. Митов е бил в ръководството на ДСБ, след което е бил в редиците на партията "Движение България на гражданите", бил е и министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки, като запазва поста си и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

  Вице и министър на отбраната - символна длъжност, евроатлантическа насоченост, става лидерът на СДС, Румен Христов. Министър на културата, най-добрият барабанист, завършил в Холандия - Калин Вельов.

  Любен Дилов-син става министър на туризма. "Надявам се, тези сценаристи да кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал, да кажат защо не те харесват. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов.

  Сашо Иванов, младо лице - министър на регионалното развитие, продължи той. "Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, ама главата ми е здрава", отсече лидерът на ГЕРБ.

  Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова, Красен Кралев, Красимир Вълчев запазват постовете си.

  Осем са новите лица в предложения от нас кабинет. Даниел Митов е предложението ни за премиер, Александър Иванов - за регионален министър, председателят на СДС Румен Христов - за вицепремиер и министър на отбраната, Делян Добрев - за министър на енергетиката, Жечо Станков - на икономиката, Любен Дилов - на туризма, Калин Вельов - на културата и Ивелина Василева - на околната среда. Другите кандидати за министри са доказани експерти – Томислав Дончев – вицепремиер по еврофондовете, Кирил Ананиев – министър на финансите, проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването, Екатерина Захариев – министър на външните работи, Деница Сачева – министър на труда и социалната политика, Христо Терзийски – министър на вътрешните работи, Десислава Ахладова – министър на правосъдието, Десислава Танева – министър на земеделието, Красен Къралев – министър на младежта и спорта, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Росен Желязков – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Хората очакват от нас и ние предлагаме и обновяване на нашето общо лице. Винаги съм държал ГЕРБ да е отговорна партия. Хората ни поставиха като първа сила и поискаха аз да съм премиер. Но за мен спокойствието в държавата е на първо място. Затова предлагаме кабинет начело с Даниел Митов. Евроатлантик, около когото днешните политици могат да се обединят. Готови сме отново да управляваме. Готови сме и за опозиция. Нека само другите партии да не говорят, че нямат нужното мнозинство да направят кабинет и да си изпълнят обещанията към хората. Дори напротив. По-голямо единство в парламента не е имало скоро. Новото мощно мнозинство може да управлява спокойно 4 години. За какво им е служебен кабинет? Защо се отказаха от мажоритарното гласуване? Ако сега избягат от отговорност - значи са страхливци. Дълги години лично аз носих отговорност за всеки кабинет. Да видим сега дали наистина са по-добри от нас, или са страхливци.

  Публикувахте от Boyko Borissov в Вторник, 20 април 2021 г.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Пр
   Правителство
   16 -7
   13:07, 20 апр 2021
   Правителство на наглите и корумпираните. Иска ли някой такова правителство. Мерзавци !
  • 2
   Ха
   Ха!
   11 -3
   14:45, 20 апр 2021
   Ае, що патерицата е от страната на здравия крак... чак за такива будали ни ли имат вече?!?
  • 3
   Ма
   мария
   3 -12
   21:13, 20 апр 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Оп
    Оптимист
    9 -3
    08:58, 21 апр 2021
    Или пък ни чака работеща съдебна система, наказани крадци и убийци, стоп на корупцията и парите за развитие на България да се влагат в благо на обществото. Качествени пътища и здравна система, достойни пенсии и повишаване на стандарта на живот, роботещ бизнес без натиск от държавата и завладяване на цели сектори от хората на ГЕРБ
  • 4
   Ма
   Марийке
   5 -2
   09:49, 21 апр 2021
   Марийке, Марийке, що не се скриеш. Иванчо казал на Марийка.
  • 5
   An
   ANNA
   2 -3
   21:33, 21 апр 2021
   Заради простаци- меко казано,които и една книга не са прочели в живота си,гласувайки за чалгаря вкарват истанбулската конвенция.хак да ви е.
  • 6
   Анче , а простака бандит и неговите поддръжници , колко книги са прочели.
   Така ,че хайде стига с тези определения . А това за истанбулската конвенция е параван , като ред други неща с които , плашите хората , само и само да си спасите кожата.
   Разберете , под леда сте вече , под леда .
   Като партия ще отидете при НДСВ , а бандита в затвора.
  • 7
   Фе
   фен
   2 -2
   09:57, 22 апр 2021
   Не се обиждайте,но право Ви се каза,че сте,прозззззти.Щом,Димитров,остави партията-майка,за да влезе,в НС,нужни ли са коментари.Всеселските,тържества,в Добрич,да започнат.
  • 8
   Кр
   Кристина Петрова
   1 -1
   20:50, 22 апр 2021
   За Стефчо и дупе давах на италианците и пак не станаха нещата.
   А сега дупето ми е разпрано ......
  • 9
   Ах
   аха
   1 0
   20:43, 23 апр 2021
   започвайте да хвърляте гюбеци.простаци като лидера си учиндолския партизанин-мълчи като... сега ше видите как ше се изгаврят с децата и внуците ви .
  Последни новини