Възобновяват снимките на новия български детски филм "Случаят Тесла", кастинг за 11-14-годишни

Продължават снимките на новия български детски филм "Случаят Тесла". През миналата година работата по продукцията бе временно преустановена поради пандемията, но сега продукцията продължава с обявяването на нов кастинг за детски таланти, съобщават от екипа.

Търсят се момчета и момичета на видима възраст 11-14 години, както и момчета еднояйчни близнаци на видима възраст 11-14 години. Желаещите могат да пишат мейл casting@theteslacase.com.

Междувременно, излезе и първият трейлър на филма , разкриващ новия експеримент на Тони. Той е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла, но се налага да замине на летен лагер със съучениците си. За морална подкрепа кани съседката Рая, с която вече са най-добри приятели след предишните перипетии от "Случаят Кюри". Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

"Случаят Кюри" излезе на голям екран през 2018 г. Режисьорът Андрей Хадживасилев продължава поредицата с втори самостоятелен игрален филм "Случаят Тесла". Идеята е негова и на сценариста Виктория Пенкова. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор - Георги Стрезов.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Националния филмов център.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини