11 °C

Обявиха конкурс за директор на Регионалната библиотека в Хасково

Конкурс за длъжността директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково, обявиха от общинската администрация. Сега длъжността се изпълнява от Кирилка Страшникова.

Сред изискванията за заемане на позицията са висше образование степен „магистър“ в професионално направление – „Обществени комуникации и информационни науки“, както и професионален опит от минимум 5 години в библиотека. Предимство за кандидатите са компютърна подготовка, чуждоезикова подготовка, участие в разработването и реализацията на проекти.

Заявление за участие в конкурса и приложените документи се подават лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Община Хасково, пл. „Общински“ №1, ет. 3, стая №309, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа , в срок 1 месец.

Желаещите за заемане на длъжността трябва да се явят на конкурс, който е на три етапа. Първият е подбор по документи. Вторият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ - Хасково за период от 4 години, подробно разработена за първата от тях. Третият е събеседване.

Избраният кандидат ще бъде назначен за срок от 4 години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Да
  Даскалка
  15 -2
  13:34, 21 апр 2021
  Винаги най-възловият момент е "събеседването"..защототне се документира. Трябва да стане задължително видеозаписването на събеседванията! За да може после да се атакуват в съда!!
  • Мк
   МК
   2 -8
   14:07, 21 апр 2021
   Мисля, че всички събеседвания с кандидати за дирек... Виж коментара
  • Тю
   Тюркян
   1 0
   17:07, 23 апр 2021
   До МК - Недей да мислиш, бъди сигурна! И поработи върху пунктуацията!
 • 2
  Юь
  юь
  7 0
  20:41, 21 апр 2021
  Е тогава как се нагласят директорки, които са си платили или са им сменили бланките с отговори или пък идват от село от нивата и сядат на стола! Едни се явяват до дупка - докато го не "вземат", други в Софията не успяват да се докажат, пък тука на местно ниво стават "Отличнички". Как да се обяснят тези аномалии - значи конкурси по няколко на брой за едно и също място, докато не го "спечели" съответния! Други подходящи и кадърни няма! От това по-нагло и безпардонно другаде няма!
 • 3
  Пи
  Питащ
  1 0
  12:13, 22 апр 2021
  Какво й е регионалното на тази библиотека?? Обслужва читатели и от с. Студена, Боян Ботево, Горно Луково ли??

Хороскоп за 11.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще отделите повече време на проблем, за който не сте подозирали, че може да се появи. Проявете разбиране и към нуждите на близък човек, помогнете му. Финансови придобивки ще дойдат тъкмо навреме и ще подпомогнат намеренията ви за ремонти или предстоящо пътуване. Не предизвиквайте никого днес, бъдете по-отстъпчиви.
11 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Имате реален поглед върху събитията около вас, но освен това е нужно и да се действа. Ще постигнете повече, ако разумно разпределяте енергията си и не се хвърляте в излишни посоки, гарантиращи ви само умора. Нова любов ще вълнува някои от вас. Поне за сега запазете за себе си това хубаво чувство и не го обсъждайте с никого.
11 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Моментът е подходящ да проявите твърдост и да действате безкомпромисно. Имате увереност в себе си, че действате правилно, остава само да я превърнете в действие. Не се колебайте - шансовете са на ваша страна. Резултатите ще впечатлят дори и вас. Помислете за бъдещи начинания. Откриват ви се много възможности в тази насока.
11 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
През днешния ден бъдете достатъчно внимателни, не говорете неща, които можете да премълчите. Не е изключено някой от обкръжението ви съзнателно да ви въвлече в конфликтна ситуация. Добри новини ще разведрят настроението ви и ще ви посветят в нови за вас начинания. Следвайте своя вътрешен глас.
11 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Хвърлете цялата си енергия в делата, които движите.Успехът си заслужава усилията. Ако успеете да заинтригувате и по-висшестоящи - тогава триумфът ви ще бъде пълен.
11 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
11 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционално наситен ден сред приятна компания. Настроени сте доста купонджийски и без съмнение се чувствате добре на всяко място. Имате нужда от разтоварване, затова използвайте отдаващият ви се случай. Успехи сред противоположния пол ще ви накарат да се чувствате още по-добре. Не се колебайте да предприемете първата стъпка.
11 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще събудите интереса на околните. Не всичко ще бъде по вкуса ви, но не си разваляйте настроението. Делата ви се развиват добре и вие много скоро ще го усетите. Имате възможността да започнете работа по проект, който отдавна ви привлича.
11 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Бъдете сигурни, че ако поговорите спокойно с близък човек за онова, което ви тревожи, ще се почувствате значително по-добре.
11 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
11 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
11 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори плановете ви за деня не включват делова активност ще се наложи да я проявите. Възможността, която ви се открива не е за изпускане и със сигурност ще съжалявате, ако не се възползвате по най-добрия начин. Ранния следобед ви очаква приятна изненада, този път свързана с интересуваща ви личност.
11 май 2021
Последни новини