10 °C

В Индия е открит нов вариант на коронавируса с тройна мутация

Тройна мутация на новия коронавирус, предизвикана от обединение на три различни щама на Ковид-19, е регистрирана в три района на Индия, съобщи ТАСС, като се позовава на изявление на експерти пред индийския тв канал NDTV.

Те заявиха, че новият вариант на вируса вече се разпространява в щатите Махаращра и Западна Бенгалия, както и в националната територия Делхи, където е разположена и столицата.

"Това е най-заразният вариант. Той бързо води до заболяване при много хора", каза професорът по епидемиология Мадхукара Паи. Неотдавна в Индия бе установена двойна мутация на новия коронавирус.

Според експертите ръстът в заболеваемостта в страната, както и в света, е предизвикан от новите варианти на коронавируса. Но в Индия сега секвениране на генома се извършва на по-малко от един процент от случаите, каза проф.Паи.

Доколко опасна и смъртоносна е новата тройна мутация ще стане известно единствено след допълнителни изследвания. В момента всичките 10 лаборатории на територията на Индия се занимават с изследвания на генома на коронавируса, отбеляза NDTV.

Повече от 15,6 милиона души в Индия са се разболели от Ковид-19 от началото на пандемията. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  X
  X
  0 -1
  23:07, 21 апр 2021
  Иха, напредваме ;)
 • 2
  Ин
  ин
  1 0
  23:53, 21 апр 2021
  не е за пренебрегване какво става там...
Последни новини