Ферари с първи детайли за нов супермодел

Изображение 1 от 4

    Ферари (Ferrari) представи днес първоначални подробности за новия си суперавтомобил, първия от общо три, обещани за следващите месеци, предаде Ройтерс.

    Агресивният план за въвеждане на нови модели, който не бе отложен заради коронавирусната пандемия, е ключова част от стратегията на компанията в подкрепа на растежа.

    Задвижван от двигател с мощност 830 конски сили, новият автомобил ще бъде лимитирана серия и ще бъде базиран на 12-цилиндровия модел 812 Суперфаст (812 Superfast).

    Лимитираните модели Ферари, които някога са се произвеждали в няколкостотин бройки, са още по-ексклузивни, със значителни технологични и аеродинамични подобрения.

    Те са запазени за подбрани и най-верни клиенти - такива, които вече притежават едно или повече ферарита.

    На виртуално събитие на 5 май Ферари ще предостави допълнителни подробности за новия модел, включително неговото име, цена, планирани производствени показатели и срокове за първите доставки.

    Догодина ще бъде показан и първият спортен високопроходим модел (СУВ) от марката, а миналата седмица председателят на борда Джон Елкан заяви, че компанията ще продължи стратегията си за електрифициране, като първото изцяло електрическо ферари се очаква през 2025 година. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини