Задържан е мъжът, барикадирал се в къщата си, след като застреля съселянин

44-годишният мъж, който простреля смъртоносно човек, след което се барикадира в дома си във врачанското село Манастирище, е задържан.

В операцията се включи специализиран полицейски екип. Действията на разследващите органи продължават. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт.

Около 14.00 часа в четвеъртък в покрайнините на селото 44-годишният мъж е стрелял по свой съсед на 34 години. Стрелецът причакал на улицата своя съселянин, който се е прибирал в дома си с колата си. Той се прибирал обичайно по това време за обед. В автомобила е бил и брат му. Простреляният в гърдите мъж е починал на път за болницата.

След стрелбата стрелецът се барикадирал в дома си, където е била и възрастната му майка.

Двамата бяха изведени от къщата след два часа и половина от специализиран полицейски екип.

Георги Гайков - заместник-директор на специализираните полицейски части, обясни:

"Чрез прилагане на тактическа хитрост от страна на командосите от СОБТ. Лицето не е успяло да окаже съпротива".

Ще бъдат назначени експертизи за здравословното състояние на стрелеца, тъй като е установено че той страда от психични проблеми. Предстои да бъде установено и как се е сдобил с оръжие, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов:

"Не му е давано законно оръжие. Той твърди, че го е закупил от преминаващ търговец! Предстои назначаване на съответните експертизи".

"Открити са боеприпаси в дома му но в момента се извършват процесуално-следствени действия", допълни вътрешният министър Христо Терзийски, който също беше в Манастирище.

Хора от селото разказаха, че от години стрелецът е имал прояви на агресия и насилие. Бил е конфликтен и агресивен. За проблема в селското кметство е внесена подписка, подкрепена от 100 души.

Има сигнал до правоохранителните органи за инцидент с дете от селото миналата година, разказа Цветомил от селото.

„Да и тя отказа да заведе някакво производство срещу него, извади нож на дете, сряза гумите на детето, на АТВ, и на мен ми посегна с нож. И на други хора е посягал, гонил с ножове. Това се очакваше да стане рано или късно".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини