"Царско село" разгроми "Арда" с 4:0

Царско село записа нов престижен успех. Този път столичният тим удари с 4:0 Арда (Кърджали) в среща от 26-ия кръг на efbet Лига, с което продължи успешния си период, в който победи ЦСКА-София и Берое, а също така завърши наравно с Лудогорец. Емануил Манев изведе домакините напред в 16-ата минута с красив гол след изпълнение на фаул, a в 33-ата удвои. До края на първото полувреме Андерсон Кордейро преодоля Караджов за трети път. Той се разписа в 44-ата минута, като през втората част, в 76-ата минута, отбеляза и втори гол на сметката си. Наставникът на Арда Николай Киров пък даде шанс за изява на един от талантите в тима - Радослав Узунов. Той се превърна и в най-младия футболист, дебютирал в родния елит. С неговите 15 години и 1 месец Узунов изпревари Янко Кирилов, дебютирал за Левски на 15 години и 2 месеца.
 

В 4-ата минута изстрел на Димитър Костадинов малко преди наказателното поле попадна в ръцете на Иван Караджов. В 11-ата минута отново Караджов трябваше да се намесва, след като се бе създала суматоха в наказателното поле на Арда. Опитният вратар обаче бе на мястото си отново улови топката. Три минути по-късно Пламен Крумов се подхлъзна, което позволи на Стефан Христов да стреля към вратата на гостите. Шутът на нападателя обаче бе твърде слаб. 

В 16-ата минута Емануил Манев изведе Царско село напред с прекрасно изпълнение на свободен удар. Той прати топката право в горния десен ъгъл на вратата зад Караджов. Вратарят плонжира, но ударът беше силен и добре насочен.

В 33-ата минута Емануил Манев се разписа за втори път в двубоя. Той бе намерен на пеналтерията от Дилан Мартенс и с шут от движение с десния крак опъна мрежата. Минути по-късно капитанът на Арда Пламен Крумов получи контузия и бе заменен от Мартин Костадинов. 

В 39-ата минута Тонислав Йорданов стреля покрай вратата на Царско село. В 44-ата минута Андерсон Кордейро също се разписа. Преди това Мартин Костадинов засече с глава центриране, при което Иван Караджов отрази удара. Милен Стоев обаче беше изпреварен в наказателното поле от Кордейро, който насочи удара си към вратата. Въпреки втората намеса на Караджов топката се оплете в мрежата.

В 49-ата минута Дилан Мартенс стреля встрани от вратата, а минута по-късно същото стори и Тонислав Йорданов след изпълнение на фаул. Най-чистата възможност за гол на сметката на Арда се откри пред Йорданов. Той засече с глава центриране от левия фланг, което принуди Джони Пласид да се намесва. След спасяване с една ръка на стража пък Мартин Кавдански изчисти топката в ъглов удар. В 76-ата минута защитата на Арда отново се пропука и грешката беше наказана. Изстрел на Карим Роси срещна тялото на Алекс Петков. Топката описа странна траектория и попадна на главата на Андерсон Кордейро, който се разписа за 4:0.

Наставникът на Арда Николай Киров даде шанс за изява на един от талантите в тима - Радослав Узунов. Той се превърна и в най-младия футболист, дебютирал в родния елит. С неговите 15 години и 1 месец Узунов изпревари Янко Кирилов, дебютирал за Левски на 15 години и 2 месеца.

До края на срещата нови попадения не паднаха, а Царско село записа най-убедителния си успех от началото на сезона. 

ЦАРСКО СЕЛО - АРДА 4:0 
1:0 Емануил Манев (16)
2:0 Емануил Манев (33)
3:0 Андерсон Кордейро (44)
4:0 Андерсон Кордейро (76)

Стартови състави: 

ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Стефан Христов, Лъчезар Балтанов, Андерсон Кордейро, Христо Попадийн, Димитър Костадинов, Емануил Манев, Луис Педро Ферейра, Дилан Мартенс, Луи Нганиони; 

АРДА: Иван Караджов, Милен Стоев, Милен Желев, Александър Георгиев, Георги Атанасов, Алекс Петков, Емил Мартинов, Иван Тилев, Пламен Крумов, Лъчезар Котев, Тонислав Йорданов;

Спортал.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини