Най-късно в петък 45-тото Народно събрание ще бъде разпуснато от президента

Най-късно в петък 45-тото Народно събрание ще бъде разпуснато от президента, прогнозира пред БНТ бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

По повод започнатите консултации от президента за състав на нова Централна избирателна комисия, той каза, че държавният може да изрази възражения на кандидатурите на партиите и може да върне една кандидатура и да иска да бъде представена друга, по-подходяща, от същия политически субект.

По повод мандата на бъдещото служебно правителство, проф. Киров каза, че той е три месеца, докато се проведат избори. "Ако и следващият парламент не може да излъчи в три опита парламентарно правителство и се повтори всичко това, което се разиграва, президентът трябва да назначи ново служебно правителство, то може да бъде в същия състав, но няма как това служебно правителство да действа с хоризонт до Нова година", обясни експертът.

Проф. Киров заяви, че служебното правителство може да прави ревизия на предишното правителство, тъй като това са правомощия на всяка изпълнителна власт.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини