Акцентите по National Geographic през май

Залавяне на контрабандисти, сезон 2 (9 еп. по 60 мин)
Премиера: 3 май 2021 г. от 23:00 ч. 
Излъчване: Всеки понеделник от 23:00 ч. 

124 милиона души влизат в САЩ през националните летища всяка година. Това е един непрекъснат прилив на хора, а сред тях се крие безкраен контрабанден поток. Сигурността на границите е съблюдавана от бдителни служители от Департамента за вътрешната сигурност, чиито агенции съставляват тристепенна защита на американските летища. Използвайки всеки инструмент, с който разполагат, те няма да се спрат пред нищо, за да заловят контрабандистите.

Без закони, сезон 3 (10 еп. по 60 мин)
Премиера: 20 май 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч.

В пустошта на Югоизточна Аляска жителите на Порт Протекшън използват умения и постоянство, за да оцелеят и да усъвършенстват независимия си начин на живот, далеч от модерното общество. Отдавнашните обитатели на това място се борят с природните сили и с времето и се учат от минали грешки и нови предизвикателства. Новодошлите в града също се адаптират и оцеляват, докато изграждат живота си в този красив, но суров район.

Екстремни климатични явления, сезон 3 (7 еп. по 60 мин)
Премиера: 12 май 2021 г. от 22:00 ч. и 23:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 ч. и 23:00 ч.

„Екстремни климатични явления“ е вълнуваща поредица, която разкрива някои от най-завладяващите и паметни моменти в ефир от света на климатичните събития. Епизодите показват най-екстремните метеорологични явления, уловени с камера. Ще се срещнем с оцелели, които са преодолели възможно най-коварните природни условия. Поредицата разкрива и нелеката задача на телевизионните метеоролози, които са на фронтовата линия, лице в лице с природата. Често репортерът, който отразява историята, става част от нея. 

Спасяването на Венеция (60 мин)
Премиера: 15 май 2021 г., събота, от 22:00 ч. 

Венеция е един от най-емблематичните градове в света. Разположен на 118 малки острова, той сякаш лежи в средата на своята лагуна, подобно на спяща красавица във великолепна застинала вечност. Но от време на време сънят му се нарушава от намесите на морето, които стават все по-чести и страховити поради феномена на глобалното затопляне и изменението на климата. Дали това са първите сигнали за екологична криза, засягаща цялата планета? Днес градът е един вид отворена лаборатория, където най-големите експерти и най-модерните технологии са впрегнали сили да разберат какви грешки сме допуснали и какво все още можем да направим, за да спасим този емблематичен град.

Изгубените градове с Албърт Лин: Потопът (60 мин)
Премиера: 2 май 2021 г., неделя, от 20:00 ч. 

Алберт Лин поема на едно глобално приключение, от ледените дълбини на Черно море до висините на перуанските Анди, в търсене на произхода на историите за Великия потоп.

Призракът на Минерва (60 мин)
Премиера: 29 май 2021 г., събота, от 22:00 ч. 

28 януари 1968 г.: подводницата „La Minerve“ изчезва във водите на Средиземно море. Въпреки обширното търсене, организирано от френския флот, плавателният съд и 52-членният екипаж така и не са открити. Така са положени основите на една от най-големите мистерии в историята на френския военноморски флот. Лятото на 2019 г., повече от половин век по-късно, издирването се възобновява и се превръща в най-голямото подводно разследване, провеждано някога от френските сили. Чрез архивни и 3D изображения, допълнени на места с възстановки, този документален филм разказва за невероятните приключения от минали и настоящи търсения. Той показва елементи от незавършеното разследване от 1969 г. и разкрива постоянството, демонстрирано от сина на командира, Ерве Форе. Продукцията представя и ключови моменти като първите дни от разследването на Ifremer, търсенето, проведено от екипа на Seabed Cosntructor, и накрая откриването на останките от подводницата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини