27 °C

Зелените коридори да продължават да действат, разпореди Борисов

Резултатите на България за справяне с коронавируса са изключително добри, страната ни е на 20-о място по заболеваемост в Европейския съюз на 14-дневна база, а ваксинацията срещу COVID-19 у нас протича при голям интерес. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.

„И в почивния ден вчера имаме към 7000 ваксинирани, а онзи ден отчетохме рекорд от над 32 000 имунизирани. В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, така че зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази“, разпореди премиерът Борисов.

„Това, което ние постигаме, не може да бъде постигнато от голяма част от европейските страни, които са с много по-висок индекс на строгост на мерките“, отбеляза министърът на здравеопазването и подчерта огромния интерес, който се наблюдава при зелените коридори за имунизация срещу COVID-19. „Хубавата новина е, че този месец всеки понеделник пристигат по 274 000 дози от „Пфайзер“ и последният ден – на 31 май, ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество – 410 000 ваксини. По 36 000 ваксини пристигат всяка седмица и от „Модерна“, изброи здравият министър. Ангелов акцентира, че нуждите на българското общество по отношение на ваксините са напълно обезпечени. „Ако така продължаваме, с този темп на ваксинация до края на юни страната ни ще има колективен имунитет“, каза още министър Ангелов.

Премиерът Борисов изказа благодарност към Националния оперативен щаб, към ваксинационния щаб, към лекарите, медицинските екипи и всички служители на първа линия в борбата с пандемията, защото благодарение на денонощния им труд, икономиката ни също бележи добри резултати.

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ru
  Rumor
  6 -3
  15:34, 7 май 2021
  Браво бате Бойко! Ще дойде време да те търсим и ще искаме да изкараш 4 мандат!
  • 33
   333
   2 -2
   18:01, 7 май 2021
   Скрий се някъде,безмозъчно същество!
 • 2
  Ка
  Как
  1 0
  09:48, 8 май 2021
  Как може един безумен мошеник да ръководи медицински процеси в страната. Иска да го слушат, а той не признава дори парламента. Наглец. Виждаме добре как ръководи. Навсякъде сме на последно място. Единствено сме на първо място по смъртност на населението, с най-голямата демографска криза. И на това му казваш браво. Простащината е навсякъде.
Последни новини