Младеж намери корозирала бомба в плевня в с.Светлина

    Корозирал боеприпас, без взривател, е открит от младеж в с. Светлина в неделя, при разчистването на стара плевня, съобщиха от полицията днес. За това е подаден сигнал в РПУ -Димитровград и районът е бил отцепен до пристигане на компетентните органи за обезопасяването му.

    Днес кметският наместник на Светлина Красимир Костадинов разказа, че не е имало притеснения у местните за находката.

    В населеното място живеят постоянно 30 души, половината от тях- чужденци, а местното население е от предимно възрастни хора.

    В годините те често намирали подобни боеприпаси, но без детонатори, така че и сега откритието на 22-годишния младеж не създало драма. Имотът, където е намерил боеприпаса, е собственост на баба му, която от месец обаче била прибрана от младите в града.

    Възрастните мъже от селото смятат, че намерения боеприпас в плевнята, е вероятно авиобомба от поне 40-50 години. По онова време имало действащ полигон до съседното село Бодрово. Почти всички хора в селото са имали такива бомби, които обезвреждали, за да извадят тротила. Използвали го, за да вадят камъни от кариерата, с които изграждали оградите и основите на къщите си навремето. Това обяснява и факта, че откритият от младежа боеприпас, е бил без детонатор.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    Последни новини