Започва приема на документи на потребители за Центъра за лица с различни форми на деменция

Община Димитровград обявява прием на документи на кандидат-потребители за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в Център за грижа за лица с различни форми на деменция, Димитровград.

Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция е място за живот в среда, близка до семейната, за ограничен брой лица – не повече от 15, където се предоставят достъпни и ефективни междусекторни услуги за дългосрочна грижа, съобразени с реалните потребности на хората в общността (социални, здравни, образователни и други ). В центъра ще получават подкрепа пълнолетни лица с установена форма на деменция и/или болест на Алцхаймер.

Потребители на социалната услуга Център за грижа за лица с различни форми на деменция Димитровград са пълнолетни лица с деменция и/или болест на Алцхаймер с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане над 71 на сто, установена с експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК или медицински протокол от специализирана (психиатрична) лекарска консултативна комисия (ЛКК).

За извършването на оценка на потребностите за ползване на услугата се изискват следните документи:

- Заявление-декларация по образец;

- Документ за самоличност – за справка;

- Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие)

- Медицински протокол на ЛКК (копие);

- Удостоверение за настойничество или попечителство (при наличие на такъв) - копие;

- Документ за самоличност на законния представител - настойник, попечител - за справка.

Социалната услуга е дългосрочна, като настаняване на потребители се извършва съобразно изготвената предварителна оценка на потребностите и последващите индивидуална оценка на потребностите, индивидуален план за подкрепа и сключения договор за ползване на услугата.

Документи ще се приемат всеки работен ден от 08:30ч. до 17:00 ч.,

- от 11.05.2021г. до 21.05.2021г. в Общинска администрация, гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” № 15, партерен етаж, Център за услуги и информация на гражданите, гише №6 и

- от 25.05.2021г. в Центъра за комплексни услуги на община Димитровград, с адрес: гр. Димитровград, ул. „Владимир Поптомов” № 2, партер, южен вход.

Заявяване на услугата може да бъде извършено и на телефони 0391 712 65, 0889 855 669 или на електронна поща (еmail): asist.podkrepa.dimitrovgrad@gmail.com.

Образци на заявления за кандидатстване могат да се получат:

- в Общинска администрация, гр. Димитровград 6400, бул. “Г.С.Раковски” № 15, партерен етаж, Център  административно обслужване, гише № 6

- в Центъра за комплексни услуги на община Димитровград, на адрес: гр. Димитровград, ул. „Владимир Поптомов” № 2, партер, южен вход или да се изтеглят от сайта на Община Димитровград, раздел „Новини” -https://www.dimitrovgrad.bg/bg.

За информация: тел. 0391 682 80, Антоанета Шаркова - ръководител проект; тел. 0391 712 65, Център за комплексни услуги.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини