Контрабандно злато за над 80 бона откриха на Капитан Андреево в турски тир

 Контрабандни златни накити за над 80 000 лева при проверка на товарен автомобил откриха  митническите служители от ТД "Южна морска".

На 11-ти май на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство, шофирано от турски гражданин, е отклонено  за щателна митническа проверка. В хладилното помещение в шофьорската кабина митническите служители установяват, че в полиетиленов плик са укрити 116 пръстена, гривни, колиета и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато на стойност 83 904 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково водачът на товарния автомобил- на 39 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на  4000 лева, както и наложена „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Me
    Metin
    0 -1
    21:47, 12 май 2021
    Ами карал го е за Холандия,ясно е. Никакви загуби за България...
Последни новини