Задържаха общинска служителка от Садово за вземане на подкуп

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема и задържа главен специалист от община Садово за поискан и приет подкуп от 500 лева за изменение на подробен устройствен план на имот.

Жената е обвинена, че за времето от 14 април 2021 г. до 13 май 2021 г., в град Садово, област Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – главен специалист „Архитектура и благоустройство“, е поискала и приела дар, за да изготви необходимите документи за осъществяване на административна процедура по изменение на подробен устройствен план /ПУП/ - престъпление по чл. 301 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че обвиняемата е поискала от другиго дар - парична сума в размер на 500 лева, като е заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба , а именно - да изготви необходимите документи за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на село Чешнигирово, община Садово, област Пловдив. 

На 13 май 2021 г. обвиняемата е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването й била задържана от полицейски служители в кабинета си в община Садово.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза.   

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.  

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини