Ню Йорк започва разследване срещу корпорацията на Тръмп

Главният прокурор на Ню Йорк заяви във вторник, че е започнал криминално разследване срещу компанията на бившия президент Доналд Тръмп. 

Генералният прокурор Летиция Джеймс разследва дали организацията "Тръмп" е съобщавала неверни стойности на имоти, за да си осигури заеми и да получи икономически и данъчни облекчения.

"Информирахме организацията "Тръмп", че нашето разследване вече няма чисто граждански характер", заяви в изявление Фабиен Леви, говорител на кабинета на генералния прокурор.

"Сега разследваме активно организацията на Тръмп в криминално отношение, заедно с прокуратурата на Манхатън", каза той.

Организацията беше достъпна за коментар. Тръмп заяви, че разследването, ръководено от Джеймс, която е демократ, е политически мотивирано.

Джеймс разследва дали организацията "Тръмп" е завишила стойностите на някои имота, за да получи по-добри заеми, и е намалила стойностите им, за да получи данъчни облекчения за собственост. 

Отделно, окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс разследва бизнес отношенията на Тръмп преди президентството вече повече от две години.

Канцеларията на Ванс заяви в съдебни изслушвания, че разследва "евентуално широко и продължително престъпно поведение" в организацията на бившия президент, включително данъчни и застрахователни измами и фалшифициране на данни за бизнеса.

Разследването на Ванс започна, след като бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен плати пари за мълчанието на две жени преди изборите през 2016 г., за твърденията, че са имали сексуални контакти с Тръмп.

Тази проверка се ускори, откакто републиканецът Тръмп загуби кандидатурата си за втори мандат от президента Джо Байдън.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини