Втори полуфинал на Евровизия: Виктория представя България с „Growing Up is Getting Old”

Тази вечер ще се проведе вторият полуфинал на Евровизия 2021 на живо от Ротердам. Зрителите в България могат да гледат шоуто по БНТ 1 от 22.00 часа. Нашата представителка Виктория Георгиева ще вземе участие в надпреварата с песента „Growing Up is Getting Old” и ще пее под номер 13.

Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да подкрепят Виктория и нейната песен. Нашите съграждани в Испания, Великобритания, Франция, Австрия, Швейцария, Поругалия, Финландия, Дания, Исландия, Сърбия, Чехия, Молдова Естония, Грузия и Латвия ще могат да гласуват за България, като за тази цел трябва да гледат шоуто по местните си телевизии. Повече информация могат да намерят и на специално създадената платформа BULGARIA2021.COM.

Общо 17 песни ще вземат участие в полуфинала, а 10 ще се класират на финал. Резултатът ще се формира след като журитата и зрителите от всяка държава гласуват за 17-те песни. Те имат равна тежест във всяка държава - 50% на 50%.

Виктория споделя преди важната вечер: “Много се вълнувам за полуфинала тази вечер. Вчера имах възможност за първи път да изпея песента пред публика на генералната репетиция и реакцията в залата беше страхотна. Много съм благодарна на Българската национална телевизия, Ligna Group и на генералния спонсор iCard, че повярваха в мен. Цялата българска делегация много ме подкрепя в Ротердам и вярвам, че ще накарам България да се гордее с нас!”

България е един от фаворитите за победа във втория полуфинал на Евровизия 2021. Емоционалното изпълнение на Виктория грабна вниманието на международните експерти, които посочват, че тя има шанс да се класира добре и при журитата, и при зрителите.

Големият финал на Евровизия 2021 ще се проведе в събота, 22-и май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22.00

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Жа
    Жанна
    1 0
    00:44, 21 май 2021
    Защо българите пеят винаги на английски? Защо не на български? Сърбите пяха на сръбски,а ние продажниците на английски.Една заспала изпя една приспивна песен.
Последни новини