Двама пловдивски полицаи с обвинения за наркотици и отвличане

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа полицейски служители и техни съучастници за престъпления, свързани с наркотичните вещества, престъпления против правосъдието и отвличане, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми двама полицейски служители от 3 РУ към ОД на МВР - Пловдив, за това, че на 5 април 2021 г., в с. Болярци, обл. Пловдив са се опитали да придобият около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение.

Началникът на началник на 3 РУ към ОД на МВР - Пловдив - единият от тях, е обвинен и за това, че на 31 март 2021 г., в Пловдив, като  е склонил длъжностно лице от разследващите органи да наруши свое служебно задължение, като са извършени претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на Районна прокуратура - Пловдив. Спрямо него е повдигнато обвинение и за това, че на 19 май 2021 г., в Кричим в автомобила си е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени друг полицейски служител, както и още двама, които не са полицейски служители, за това, че са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена жестокост към отвлеченото лице. Единият от цивилните е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на 23,2 грама амфетамин и 7,7 грама марихуана.

Според разследването, отвличането е свързано с наркотични вещества.

Четиримата обвиняеми, са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Окръжна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за тримата обвинени за отвличане е от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Най-тежкото измежду предвидените от закона наказания за престъпленията, в които четвъртият е обвинен, е от 3 до 8 г. лишаване от свобода.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини