Чакат ни гръмотевични бури и краткотрайни интензивни валежи на места

На 27 май 2021 г. за 13 области от Западна и Централна България e обявен жълт код за гръмотевични бури и локални краткотрайни и интензивни валежи, има и условия за градушки. Смолянска област е една от тях. Над областта ще има неустойчива въздушна маса с развитие на купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури и локални краткотрайни и интензивни валежи (количества до 25-30 mm). Ще има условия за градушки. Температурите в ранното утро са 10-11 градуса. През деня максималната ще достигне 20 градуса.

Днес атмосферата над страната ще е неустойчива. Облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна България. Там е по-голяма вероятността за мощни гръмотевични бури и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини