Евродепутатите от ГЕРБ с писмо до свои колеги и до ЕК за събитията в България

Евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев, Александър Йорданов и Асим Адевов са изпратили писмо до всички свои колеги в Европейския парламент и до еврокомисари, за да ги запознаят със събитията в България. Това съобщи Адемов във Фейсбук.

В текста се посочва, че "в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти".

Допълва се, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е направил "заплашителни забележки" към своите опоненти и журналисти, в които е употребил думите "бивши хора" - израз, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура.

Отбелязва се също назначението на Елена Фичерова за началник на кабинета на служебния министър Рашков.

Отчита се предприетата промяна в ръководството на ДАНС. Служебното правителство на президента Радев използва едни от най-страшните техники на комунистическия режим - разпространява лъжи, дезинформация и заплахи, за да изплаши своите опоненти, завършва писмото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Какви
    5 -1
    14:14, 31 май 2021
    Какви евродупетати са тези! Когато биеха невинни хора по площадите мълчаха. Когато цялата власт е съсредоточена в ръцете на един мафиот, мълчаха. Когато парламента беше елиминиран от премиера, мълчаха. Сега когато иде краят на мафиотското управление, реват като ожилени. Не, това не са евродепутати, които представляват гражданите, а това са представители на шайката герб. Предатели на народа!
    • Ки
      Китайския тигър
      0 -2
      19:24, 31 май 2021
      Радев е зелен чорап и сега се мъчи да сложи подковани ботуши и да бърка в калта.

Още новини

Последни новини