ББР все пак е дала кредитните досиета на одитния комитет на банката

Управителният съвет на ББР е предоставил подробна финансова информация на членовете на одитния комитет, пише в официално съобщение до медиите от банката.

От там посочват, че банката е отправила запитване до Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори и БНБ за правата на достъп на комитета във връзка с предоставянето на информация за кредити, тъй като те подлежат на банкова и търговска тайна.

От ББР посочват още, че кредитирането ще се ограничи до размер на сумата от 5 000 000 лева. То ще важи за един клиент или група свързани клиенти до приемане и вписване на проекта за промени в Устава на банката, който беше предложен от министъра на икономиката.

По-рано днес министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) е отказала да предостави на Одитния комитет кредитните досиета и че ще сезира БНБ за това.

"Информацията за кредитния одит е готова, но няма да ви я дадем", това беше точният цитат, уточни още Петков.

Той посочи, че според него това  е нарушение на Закона за независими одит. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Много са тайни защото са дадени на специални хора и нямат покритие.Е, как да ви дадат досиетата, нали ще станат за смях и ще разберем че ние сме будалите дето им даваме парите си за да ги управляват.А те крадат и лъжат, и пак крадат и лъжат ....Тоя Бойко да вземе да се скрие някъде.Как не го е срам
  • 2
    Чи
    Чичо Ставри
    1 -1
    17:09, 1 юни 2021
    Я да влезе истинската полиция!Задържане за срок от 24часа в поделенията на МВР.Компания да им правят някакви миризливи и въшливи.Да свикват и да знаят какво ги чака.
    • На
      Наздраве!
      0 -3
      18:12, 1 юни 2021
      Откъде накъде Фатмака каун ще прави преврат, и ще иска банкови досиета?!.... тва да не е славяновския пазар за разсад бе?....М, че той остана без митинг бе...... , Корванелия окраде касата си, и комунетата нямат пари да съберат една червена седянка бе.... . Отровното трио окраде парите на Черепа, и нямат пари за агитки... , пък и арестуваха останалите му подражатели.... . Кво остана ?.... Йоло Денев, който протестира затва, че се е родил...... , Костинбродската корва-Мая Галева,... пелераста Копейкин,... Пикаещия в шадравени Р. Петков, Славуца-Чалгаря.... , отровниците като некадърник Минетков, Ян Бибиткян, Хаджията адвокатя без спечелено дело и тва е, има няма 10 корвети и БСПеерасти ..... Кауня-Шербет се скри под полата на Идиотова, и се прай на пръднал.... , Какво правителство ,какви пет лева?.... А Баце докара милиарди за България..... . Заради тия милиарди, им капят лигите на БСП-дирастите, Педалската партия на Пинокио,Гнома,Радан-Г@за, на меките китки Хаджигена,Сбабичкян,Мине_ян, Мая- общата,Славуца-Нефелната .. ,...........Искат да цапцарасат европарите, мамето им болшевшка, мандраджийска, шумкарска !!!!! !

Още новини

Последни новини