Засилват контрола върху поддръжката на зелените площи в Димитровград

Поради зачестилите оплаквания и сигнали от граждани за ненавременното окосяване на зелените площи в междублоковите пространства, кметът на община Димитровград Иво Димов проведе среща с ръководството на фирмата изпълнител на дейностите "НЕО-ТИТАН" ООД. На срещата бе заострено вниманието на фирмата, че при продължаващо забавяне на дейностите и неизпълнение на задълженията на фирмата, ще й бъде наложена санкция съгласно съществуващия договор между общината и фирмата.

По договор "НЕО-ТИТАН" ООД  има ангажимент да поддържа зелените площи в общината включително и трите парка. Общата площ, която се поддържа ежемесечно е 802 дка. Всяка седмица, фирмата ще изготвя график за планираните терени за окосяване, който ще се следи от служителите на общината. Въпреки това апелираме гражданите да продължават да бъдат активни и да подават сигнали за пространствата, които се нуждаят от окосяване.
При благоприятни метеорологични условия в края на седмицата е планирано обработване на зелените площи и срещу кърлежи. Дезакаризацията срещу вредните насекоми ще е втора за сезона.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 -3
    21:42, 1 юни 2021
    Нео-титан е собственост на Н. е. о. х. и. м.
  • 2
    Гр
    Гражданин
    0 -2
    21:44, 1 юни 2021
    че при продължаващо забавяне на дейностите и неизпълнение на задълженията на фирмата, ще й бъде наложена санкция. Хахаха те ги боли уя ХАХАХА
  • 3
    Дн
    ДНЕС
    0 -1
    15:05, 2 юни 2021
    За пръв път от поне 10години видях екипна работа от неотитан-косят,метат и сабират боклук.НЕ ПОВЯРВАХ.Сега ако почнат и прахосмукачката да я ползват не само да прави километри пък да не чиста, подобно на снегорините през зимата -само имитират дейност с вдигнати гребла.
Последни новини