От днес подновяват ремонта на АМ „Марица“ и приключва до 1.5 месеца

    От днес ремонтът на автомагистрала „Марица“ край Свиленград ще бъде подновен. Това заяви областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов, който тази сутрин подкрепи протеста на граждани и собственици на бензиностанции, които настояваха че дейностите се бавят и вече 9 месеца не са приключили. За около половин час днес те блокираха движението на автомобили и в двете посоки на аутобана.

    Строителните дейности по 7-километровото трасе започнали в началото на септември миналата година. От тогава насам движението се извършва двупосочно в едната лента за движение.

    Протестиращите настояват за приключване на ремонтните дейности в кратък срок, защото в настоящия момент организацията на движение по магистралата създава предпоставки за пътни инциденти, предвид факта, че има трафик, който се усилва със старта на туристическия сезон в Турция, накъдето пътуват хора от цяла Европа.

    Един от протестиращите беше Живко Желев от Свиленградско. Той заяви, че идеята им е да предпазят човешки живот. „Ще си търсим гражданските права. Всички плащаме такси и винетки. Къде отиват нашите пари?“, настоя Желев.

    Недоволстващите настояха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще продължат с протестите всяка сряда. Бяха категорични, че протестът не е политически.

    Изпълнението на обекта е в срок. То трябва да бъде завършено до края на ноември. Дейностите са спирани няколко пъти и през последните месеци обаче не е работено по обекта.

    За проблема инж. Минко Ангелов е провел среща с директора на Областното Пътно управление инж. Радостин Ламбрев и представител на фирмата-изпълнител – „АБ“ АД.

    Инж. Ангелов заяви, че в началото на строителството е било осигурен аванс за започване на ремонта. По-късно обаче не е било осигурено финансиране и така отсечката вече 9-и месец не е завършена. Той уточни, че в последните два-три дни е осигурено финансиране след разговор с новия министър на МРРБ и шефа на АПИ. От днес ще започне ремонтът, който трябва да приключи до месец-месец и половина. Остава да бъдат ремонтирани само мостовите съоръжения по трасето. До тогава движението по магистралата остава двупосочно в едното платно.


    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Аб
      абеаде
      12 -9
      11:10, 2 юни 2021
      Хайде да почваме да хвалим минко който дойде и асфалта се разля като река по магистралата. да живеее спасителя на пътищата по всички континенти да живее човека които доказа че асвалт се яде и захлеби от спешните срещи.
    • 2
      За
      зара
      7 -6
      12:27, 2 юни 2021
      За да се оправят нещата Радостин Ламбрев трябва да бъде сменен като директор и нещата ще се променят Достатъчно парички натрупа Нека и някой друг да се докаже
    • 3
      Е8
      Е80
      5 0
      12:54, 2 юни 2021
      А кога ще започне дългоочакваният ремонт на Е-80 м/у Пловдив и Хасково?
      • Ив
        ИВН
        7 -5
        13:13, 2 юни 2021
        питай човека който пуска кабели към енергото той вече и от пътища строи нищо че асфалт не се яде
    • 4
      За
      запознат
      3 -1
      17:58, 2 юни 2021
      Добре че дойде новия областен та да се довършат пътищата Минко е гений Но преди това да каже какви далавери направи с кмета Иванов и как си взе парцела на св . св Кирил и Методий и си построи къща .Келепира келепира там е истината
    • 5
      Ла
      Ламбрю
      1 0
      21:47, 2 юни 2021
      А Пътя за Пловдив кога?
    Последни новини