Ангел Папалезов разпъвал чадър над Васил Божков и колекцията му

Директорът на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности. Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, каза Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата в отговор на журналистически въпрос.

Маджарова опроверга медийни заглавия - не е имало нахлуване в МВР, а е обискиран само кабинета на Папалезов. Той никога до този момент не е бил задържан или обвиняван.

Не е прецедент, обаче по думите на Маджарова, Специализираната прокуратура да подвежда под наказателна отговорност полицейски служители.

Прокуратурата има данни, че Ангел Папалезов е осъществявал чадър над Васил Божков, когато последният е събирал своята колекция от културни ценности. Дали това е така е предмет на разследване и доказване, като прокурор Маджарова уточни, че досъдебната фаза е закрита.

Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители", заяви прокурор Маджарова.

По думите й случаят с Папалезов станал твърде популярен без време и без основание.

Запитана дали прокуратурата има данни за нарушенията на Илко Желязков, прокурор Маджарова заяви, че въпросът излиза извън темата на брифинга.

Припомняме, на 2 юни 2021 г. от Спецпрокуратурата повдигнаха обвинение на шеф в "Национална полиция". Предишната вечер бе претърсен кабинета и дома на Ангел Папалезов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини