Призови места за гимнастичките на „Калия“ в турнира „Диляна Прима“

    Хасковският спортен клуб по художествена гимнастика „Калия“ записа престижно участие в международния турнир „Диляна Прима“, който се проведе на 5 и 6 юни в Пазарджик. Състезанието беше открито от олимпийската медалистка от Рио 2016 г. – Ренета Камберова и златното момиче Невяна Владинова.

    В надпреварата участваха 500 деца от 20 клуба. Хасковският клуб с президент и треньор Ася Бакалова беше представен от 22 деца.

    В масовия спорт танцът „Малки лоши момичета“ взе златен медал в групата на състезателките до 10 години.

    Златен медал получи и танцът „Индийски момичета“ във възрастовата група до 12 години.

    В индивидуалната надпревара на без уред Петя Мирчева е на 8-о място при гимнастичките, родени 2012 година. На без уред Ева Анастасова е на 2-ро място при състезателките, родени през 2013 година.

    При ансамблите първият състав на „Калия“ - Ипек Мюмюн и Мария Петкова се класира на 2-ро място на топки в групата на девойки младша възраст. Вторият състав на „Калия“ - Калина Бакалова, Иванна Стоянова и Жансет Борисова зае 1-во място на топки в същата възрастова група.

    Следващо състезание за гимнастичките на „Калия“ е държавно ансамбли, което ще се проведе в периода от 24 до 27 юни в София.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини