Шефът на "Сиела Норма": ЦИК прави много грешни сметки

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви в "Денят започва", че по отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на ЦИК. По думите му преговорите вчера са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. ЦИК прави много грешни сметки, заяви Тодоров.

Установихме, че са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да разбера какво си мислят, допълни Тодоров. По думите му от ЦИК не са знаели, че в поръчката са включени и президентските избори. Те обаче оскъпяват процедурата почти два пъти, тъй като е много вероятно да са на два тура.

Според него се създава грешно впечатление, че от фирмата продават машините, а всъщност те отговарят основно за тяхното обслужване. Надценката е около 7-8% върху всички разходи, но сега са били склонни да го направят почти без печалба, около нула процента.

Веселин Тодоров каза, че ако се получи забавяне още 3-4 дни, дори те технологично няма да успеят да осъществят процедурата. Казали сме в първия момент, че няма да направим поръчката за 6,5 млн. лева.

Призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса. Отхвърли тезата, че саботират изборния процес.

По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини