Млада жена блъсна двама тинейджъри в центъра на Кърджали

Малолетен и непълнолетен били блъснати от лек автомобил „Рено“, управляван от 26-годишна. Момчетата на 13 г. и 15 г. не са пострадали тежко и след преглед в Спешното приемно отделение били освободени. Произшествието станало вчера около 12,30 часа на кръстовището между булевардите „Тракия“ и „България“ в Кърджали. Жената, управлявала автомобила, напуснала мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи и била издирена два часа по-късно. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Досъдебно производство и проверка са започнати в РУ-Джебел спрямо 44-годишен водач. Шофьорът на товарен „Форд“ представил пред полицейски служители свидетелство за правоуправление, което се оказала фалшиво и по случая е започнато разследване. В хода на проверката било установено, че моторното превозно средство не е регистрирано в законния двумесечен срок от придобиването му, което също е престъпление по Наказателния кодекс. По случаите работят разследващ полицай и група „Охранителна полиция“.

Бързо производство е започнато в РУ-Джебел за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 20,45 часа снощи в града за проверка бил спрян 61-годишен водач на товарен „Фолксваген“. При направения тест за алкохол техническото средство отчело 1,30 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини