Гимназията с вековна история изпрати тържествено своите абитуриенти

Вълненията покрай абитуриентските балове и матурите вече отминаха, а с тях дойде и краят на училищния живот за дванадесетокласниците от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Преди да се сбогуват окончателно със своето училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, на абитуриентите им предстоеше един от най-дългоочакваните моменти – получаването на дипломите, знаков момент за всеки млад човек.

Емоционално, вълнуващо и различно бе дипломирането на зрелостниците от юбилейния випуск 2021 на ЕГ „Христо Ботев“ .

Преди да започне тържеството, бившите вече дванадесетокласници бяха посрещнати от своите класни ръководители на фона на приятната музика, озвучила двора на училището.

В началото на тържествената церемония директорът на Гимназията – г-жа Даниела Павлова, се обърна към абитуриентите с прочувствено слово и им пожела да запазят най-скъпите човешки ценности – добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство, да намерят своето щастие, да постигнат успехи и никога да не забравят училището, което са завършили.

В присъствието на своите родители , учители и близки зрелостниците получиха  дипломите си  за завършено средно образование и се простиха с родната гимназия.

Трогателна бе раздялата на випуска с класните ръководители в техния последен общ „учебен“ час.

Успех по пътя на новите предизвикателства пред Вас, ботевци завинаги!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини