Какво ще стане, ако човечеството изчезне внезапно

Със задълбочаването на проблема с глобалното затопляне и замърсяването на въздуха и водата, неизбежно е да се запитаме какво би се случило, ако човечеството внезапно се изпари. На този въпрос ни отговарят канадците Мичъл Мофит и Грегъри Браун в своя образователен YouTube канал ASAPScience. В хронологичен ред те изброяват възможните последствия:

Без човешко присъствие, електроцентралите ще престанат да работят. Без ток, всички електрически огради ще спрат да функционират, в резултат на което над милиард и половина крави, милиард прасета и 20 милиарда кокошки ще избягат в търсене на храна.

Те обаче ще станат жертва на своя глад или на този на кучетата и котките, много от които, поради факта, че вече са лишени от примитивните си инстинкти за оцеляване, ще послужат за закуска на по-свирепи хищници като вълци, чакали, лъвове и други.

Броят на всички други животински видове, които зависят от вида ни, като плъхове и хлебарки, драстично ще намалее. Въшките ще изчезнат напълно.

Булевардите ще се превърнат в реки, а подземните железници ще бъдат наводнени. Модерните жилища, направени от дървесина, ще изгорят или ще бъдат изядени от термити. Металните и стоманени конструкции ще ръждясат.

Животинските видове, чието изчезване не сме успели да причиним, ще възвърнат числеността си, но локацията им ще остане завинаги променена заради влиянието на човека.

Онова, което обаче ще устои на натиска на времето и метеорологичните условия, са нашите отпадъци, направени от пластмаса и вулканизирана гума.

Добрата новина е, че прословутите египетски пирамиди ще останат недокоснати за доста дълго време, тъй като в пустините няма влага, която да ги разруши.

Въглеродният диоксид ще се върне към нормалните си стойности, но радиоактивните елементи ще останат.

Какво биха си помислили извънземните за нашата планета и живота на нея, можете да видите във видеото отдолу:

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини