5000 лв. парична гаранция за свиленградчанин, осъден в Гърция за трафик на хора

Мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева получи 38-годишен свиленградчанин, осъден в Гърция за трафик на хора. Тя му беше наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

За издирването на мъжа е имало Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от гръцките власти. На мъжа е било наложено наказание от 16 години и 3 месеца затвор и глоба от 50 500 евро за нелегално превозване на хора през граница и незаконно държане на оръжие.

Съдът в Хасково прие, че представената ЕЗА отговаря на всички изисквания. Налице е обоснованото предположение за извършено престъпление, като съдът намери, че не е налице опасност лицето да се укрие, защото М.Х. е трайно установен на територията на страната, а и трудово ангажиран в района на Свиленград, като същевременно липсват данни за осъждания и противообществени прояви. Същият работи и живее със свои роднини, а сама по себе си санкцията наложена от гръцките съдебни власти не е основание по отношение на него да се презюмира опасност от укриване.

Така съдът му наложи парична гаранция, която ще послужи като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция, тъй като предвид неговите обяснения, се установи наличие на парични средства, които да послужат за определяне на мярката за неотклонение „парична гаранция“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    23:36, 25 юни 2021
    Що направо на му дадете 5000, да направи купон на останалите от зоологическата градина и после да се покрие?

Още новини

Последни новини