Трябва ли всеки да има достъп до фейсбук - тема без коментар

Необятното пространство на социалните мрежи е пълно с интересни теми, глупави теми, абсурдни теми и т.н. Това е благодарение на свободата на всеки потребител да изказва мнения, да обсъжда и да излива своите мисли и чувства, да споделя случки от живота си и т.н. Това е пространство, в което се извършват много измами и добри дела, дава се и се получава много достоверна и измамна информация. Хора стават известни покрай социалните мрежи, а на други името им бива омърсено от други социални фейсбукъри.

Въпреки политиките и опитите за контролиране на съдържанието от правителства и модератори на компанията, във фейсбук, както и в останалите социални мрежи има по много от всичко. Тази седмица един пост ни накара да се замислим, дали всеки трябва да има свободата да пише и да се излага в социалната мрежа или трябва да има някакви филтри, които да успеят да ограничат тоталната излагация.

Постът, който ще оставим без коментар, е от група във фейсбук за пътувания и почивки в южната ни съседка Турция, с над 37 000 члена. Българин е решил да препоръча, под формата на въпрос в групата, хотел в един от най-големите курорти на Турция  - Анталия. Коментарите са от вас!

Препоръчвам ви хотел лоницера в Анталия ас сам бил. На 11.06 .и сам много доволен уникален е
 
 
В допълнение искаме да споменем, че по информация от профила на българския гражданин написал поста, той е учил и явно завършил 75 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ТОДОР КАБЛЕШКОВ в град София. Това провокира други теми за коментари, какво е нивото на образование в това ОУ в квартал "Факултета" в столицата. При това "учебното заведение", в което се е изучил нашият герой Стефан Петров (според фейсбук), има над 70-годишна история, в която е дарявало знания на подрастващите, за да им отвори вратите на просветата и да зададе път в живота им.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини