Започна съвместната летателна тренировка "Тракийска звезда 2021"

Международната летателна тренировка "Тракийска звезда 2021" започна днес, съобщиха от Министерството на отбраната.
Тя ще се състои до 22 юли с участието на Военновъздушните сили /ВВС/ на България, Гърция, Румъния и САЩ.

От българска страна съвместни задачи със страните партньори ще изпълняват екипажите на самолети Су-25 от Базата за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-24, AS-532 AL Cougar и Bell-206 от авиобазата "Крумово", както и формирования от Зенитно-ракетните войски на ВВС и от Сухопътните войски.

Авиобазата "Граф Игнатиево" ще осигурява въздушното ръководство на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна домакин. Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в тренировъчните действия от базовите си летища.

"Тракийска звезда 2021" е международна летателна тренировка във въздушното пространство на България, Гърция и Румъния и предоставя на участниците възможности да генерират богат опит и реално взаимодействие, посочват от военното ведомство.

Съгласно нейния сценарий българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в съвместни въздушни действия, като изпълняват полети за нанасяне на удари по обекти, защитавани от групировка за Противовъздушна отбрана и реализират задачи по бойно търсене и спасяване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини